Marea Britanie. Șofer român de TIR, închis după ce a fost prins, a doua oară, făcând trafic cu migranț

Un român de 48 de ani a fost reţinut, în portul englez Dover, după ce a fost prins având nouă migranţi ilegali în camionul cu care încerca să treacă din Anglia în Franţa. Unul dintre aceștia era căutat de autorități pentru infracțiuni sexuale cu minori.

Șoferul de camion care a încercat, la finele anului trecut, să scoată migranții din Marea Britanie – inclusiv un suspect de infracțiuni sexuale asupra minorilor – a fost  condamnat la șase ani de închisoare. Sebastian Gabriel Podar a fost prins chiar în momentul în care se pregătea să urce cu camionul său pe feribotul care urma să-l transporte în Franţa.

Românul ascunsese, printre pachetele cu marfă, nouă migranţi din Bangladesh, India şi Algeria, potivit Standard.co.uk.

S-a descoperit că printre migranţi se afla inclusiv un bărbat de 39 de ani, din Bangladesh, care era cercetat penal, în Anglia, pentru batjocorirea unor minori de către poliția din Nottinghamshire. Ulterior a fost acuzat de 20 de infracțiuni.

Șofer român, închis pentru trafic cu migranți

Restul de opt migranți, de naționalitate indiană, algeriană și bangladeshiană, au fost predați autorităților de imigrare.

Este a doua oară în mai puţin de două luni când Podar este prins în Anglia cu migranţi ascunşi printre pachetele cu marfă din camionul său. Podar fusese oprit anterior pe 16 octombrie în același camion de polițiști din Edmonton, nordul Londrei. Cu acea ocazie, șase migranți au fost găsiți în interior.

El a negat inițial acuzațiile, dar la jumătatea procesului la Canterbury Crown Court și-a schimbat pledoaria în vinovat. A fost condamnat la șase ani de închisoare.

Managerul operațiunilor filialei NCA, Chris Hill, care conducea operațiunea Symbolry, a declarat: „Bandele criminale implicate în contrabanda cu persoane au nevoie de șoferi de camioane complici precum Podar. Modelul lor de afaceri depinde de el. La rândul său, Podar a văzut acest lucru ca pe o oportunitate de a face bani, dar acum se confruntă cu o lungă condamnare la închisoare departe de casă“.

campania.euro-tax.ro%20

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri