Merkel: „Vom avea 19.200 de infectări pe zi. La fel ca în alte țări”

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni, 28 septembrie, că numărul infecțiilor cu coronavirus ar putea ajunge la 19.200 pe zi în Germania dacă tendința actuală continuă, dar a subliniat că economia trebuie menținută în funcțiune, informează o sursă din partidul său – CDU.

Infecțiile cresc în Germania de săptămâni întregi. Datele de la Institutul Robert Koch (RKI) arată că numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut luni cu 1.192, după ce anterior au fost raportate mai multe zile la rând peste 2.000 de infectări.

“Dacă tendința continuă așa cum este acum, vom avea 19.200 de infectări pe zi. La fel ca în alte țări”, a declarat Merkel la o videoconferință a conducerii CDU, transmite Bild.

“Trebuie să limităm rapid infecțiile și să intervenim. Trebuie să stabilim priorități, și anume să menținem economia în funcțiune și să menținem deschise școlile. Fotbalul nu este prioritar acum”, a subliniat cancelarul.

Merkel urmează să țină marți o conferință video cu premierii landurilor germane pentru a stabili ce măsuri vor fi luate în continuare pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri