Mesaj din Londra al fratelui minerului mort la Uricani, pentru președintele Iohannis

Fratele minerului mort luni în explozia de la Mina Uricani îi cere preşedintelui Iohannis să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

Bărbatul este şi el un fost miner şi locuieşte acum în Londra.

„Anghel Alexandru Ștefăniță… Este numele unui cetățean român care în 2014, pe data de 16 noiembrie, a petrecut cinci ore în frig, la Londra, pentru a lupta cu un sistem bolnav. Sunt convins că data vă este cunoscută. Astăzi își plânge fratele pierdut în tragedia de la Uricani. Tot astăzi, domnule președinte, aveți datoria de a lua atitudine. Noi ne-am făcut datoria, am luptat cu sistemul așa cum am putut, am fost la vot, v-am votat. Astăzi domnule Iohannis, nu mai târziu, scuturați sistemul, ale cărui victime suntem toți, cu toată puterea pe care o aveți. Începeți cu CEH, o organizație putredă, coruptă și ucigașă. Luați atitudine, îi datorați asta lui Anghel Alexandru Ștefăniță! #REZIST”, scrie Alexandru Ștefăniță Anghel în mesajul transmis președintelui Klaus Iohannis care a fost preluat de Pro TV. 

Mesajul românului din Valea Jiului, fost miner și el, a fost transmis din Anglia, după ce fratele său și-a dat ultima suflare în mina Uricani, parte a Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului.

La începutul lunii octombrie, alți doi mineri, de data aceasta de la mina Lupeni – parte a Complexului Energetic Hunedoara, au murit în subteran.

Problemele mineritului din Valea Jiului au fost expuse de multă vreme. Nimeni cu putere de decizie nu s-a aplecat asupra lor. Pentru tot ceea ce lipsește și s-a furat din mineritul de huilă plătesc minerii. Uneori cu propriile vieți. Și asta într-o perioadă în care politicienii spun că au nevoie de energia pe bază de cărbune și vor să redeschidă mine.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri