Mii de șoferi de TIR blocați la granița dintre Italia și Austria

Este coadă de 90 de km de TIR-uri la Brennero, la ieșirea din Italia spre Austria, din cauza fricii de coronavirus. Autoritățile austriece au decis să controleze fiecare autovehicul și să lase deschisă frontiera doar pentru transportul de mărfuri și navetiștilor transfrontalieri.

Sunt cozi uriașe la granița dintre Italia și Austria, după ce în urmă cu aproape două zile autoritățile austriece au decis să controleze orice vehicul care intră în țară dinspre Italia prin punctul de frontieră Brennero, pe A22. La Republica scrie că șirul de amioane se întinde pe 90 de km, de la Bolzano spre graniță.

Pentru a înțelege impactul controalelor, ziarul italian scrie că autoritățile austriece au verificat într-o zi în jur de două mii de camioane, față de o medie zilnică între patru și cinci mii și au durat în medie un minut și jumătate controlul stării de sănătate a șoferului.

“Autostrada Brenner nu este închisă traficului, dar am redirecționat traficul greu către A4”, a explicat directorul general al A22, Carlo Costa. “Având în vedere coada de vehicule care pleacă de la Brenner la Bolzano, am închis, de asemenea, intrările în stațiile de taxare din Bressanone, Chiusa și Bolzano Nord, pentru a ne asigura că nu sunt blocate mașini mici între vehiculele grele.”, a adăugat Costa.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,109FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri