Ministrul Sănătății din Marea Britanie: Revenim la restricții dacă este cazul

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, a declarat joi 30 iulie, că este îngrijorat de un al doilea val de infecții cu coronavirus în Europa, subliniind că guvernul de la Londra nu va ezita să revină la măsurile de carantină, dacă va fi necesar, pentru a asigura securitatea sanitară în Marea Britanie.

„Sunt îngrijorat de un al doilea val. Cred că puteți vedea că un al doilea val a început să se propage în Europa și trebuie să facem tot ce este posibil pentru a-l împiedica să ajungă pe aceste țărmuri ca să-i facem față”, a spus Hancock, într-un interviu pentru Sky News, potrivit Agerpres.

„Avem preocupări semnificative cu privire la cel de-al doilea val care începe să se propage în Europa. Şi nu este doar Spania… ci sunt şi alte țări unde numărul de cazuri este în creștere. Suntem absolut hotărâți să facem tot ce putem pentru a menține țara în siguranță”, a adăugat ministrul.

Marea Britanie a reimpus de săptămâna trecută o perioadă de carantină de 14 zile, pentru persoanele care sosesc din Spania.

Alte țări europene preferate de turiștii britanici pentru vacanțele lor de vară, cum ar fi Franța, rămân exceptate de la măsura de carantină în stadiul actual al situației epidemiologice, dar având în vedere că se observă o creștere a contaminărilor cu SARS-CoV-2, există temeri că şi cei care vin de acolo vor fi în curând supuși unor măsuri de carantină.

Matt Hancock nu a nominalizat nicio altă țară în afară de Spania în declarația sa.

Marea Britanie lucrează la modalități de a scurta perioada de carantină impusă persoanelor care vin din Spania, în prezent de 14 zile, dar nu își va schimba liniile directoare în următoarele zile, a indicat ministrul britanic al sănătății într-un interviu acordat BBC.

„Lucrăm, testând persoanele în timpul carantinei, să aflăm dacă este sigur că le putem elibera mai devreme. Dar este prematur să facem un anunț cu privire la acest subiect”, a mai spus el.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,108FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri