Miriam Ciobanu, tânărul de 23 de ani care a lovit-o și ucis-o pe româncă este liber. „Alessandro Giovanardi poate lucra, dar nu iese noaptea”

Tânărul care a ucis-o cu mașina pe Miriam Ciobanu este deja liber. Tânărul, care băuse înainte de accident, a fost eliberat din închisoare și nu va mai putea ieși din casă între orele 19.30 și 5.30.

Alessandro Giovanardi este liber. Tânărul de 23 de ani, care a ucis-o pe Miriam Ciobanu, sutendat în vârstă de 22 de ani, lovind-o cu o mașină în noaptea de Halloween, a fost eliberat din închisoare.

Judecătorul a stabilit obligația de a rămâne în municipiul San Zenone degli Ezzelini, dar interdicția de a părăsi locuința noaptea. În timpul zilei poate ieși cu un permis special și poate merge la muncă.

„Nu am văzut-o, a ieșit brusc”, a spus Giovanardi în timpul interogatoriului. Accidentul a avut loc de-a lungul unui drum provincial care duce la Pieve del Grappa. Acum, tânărul de 23 de ani, care a părăsit închisoarea San Bona joi seară, s-a întors acasă și își va putea relua viața. Analizele la care a fost supus au arătat că tânărul șofer avea o alcoolemie de trei ori mai mare decât limita permisă, iar în sângele său i-au fost găsite urme de canabinoizi.

Mă simțeam perfect lucid”

„Conducând, mă simțeam perfect lucid – spusese el – jur că acolo, fata aceea, nu era acolo. În sensul că nu prea am văzut-o: era întuneric, poate aveam viteză un pic prea mult, dar ea a apărut în mijlocul drumului. Am început să frânez abia după impact pentru că era imposibil să-i observ prezența”. Potrivit carabinierilor, Giovanardi circula cu cel puțin 130 de kilometri pe oră. Acum este în libertate, dar nu va mai putea ieși între orele 19.30 și 5.30.