Muncitor român din Italia despăgubit cu un milion de euro pentru un accident de muncă în urma căruia a rămas invalid

Un muncitor român din Italia a fost despăgubit cu peste un milion de euro de fostul său angajator după ce, în urmă cu 4 ani, a suferit un accident de muncă în urma căruia a rămas paralizat într-un scaun cu rotile.

Conaționalul nostru, care are 30 de ani, a căzut de la o înălțime de circa 10 metri în timp ce se afla la muncă, pe un șantier din provincia Modena.

Era data de 25 mai 2017, scrie Gazzetta di Modena, când s-a petrecut dramaticul accident, iar rănile suferite au fost atât de grave încât acum este nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile.

Potrivit sursei citate, procesul civil s-a terminat și banii de despăgubire au fost primiți deja de românul nostru, dar procesul penal este încă în desfășurare.

Firmele responsabile de acel șantier – AeC Costruzioni, PTL S.r.l. și FIM – sunt acuzate încălcarea a diferite norme de siguranță în domeniul muncii, încălcări care au dus la accidentul produs în dauna conaționalului nostru.

Miercuri, 23 iunie 2021, a avut loc o audiență în tribunalul din Modena în cadrul căreia au fost audiați consultanți din partea ambelor părți – a Parchetului și a inculpaților, fiind examinate cauzele care au dus la acest dramatic episod pentru muncitorul român.

Imediat după accident, la fața locului au sosit și funcționarii Inspectoratului pentru Muncă și au făcut constatările de rigoare, iar la proces au fost audiați și aceștia cu privire la condițiile în care s-a petrecut totul.

Pe baza materialului adunat și expus în fața judecătorului, dar și a mărturiilor depuse, va fi posibil așadar să se reconstruiască cele întâmplate la data de 25 mai 2017 pentru a putea fi atribuite astfel eventualele responsabilități penale.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri