Muncitor român mort în Italia. A căzut de la 15 metri

Un muncitor român din Italia și-a pierdut viața la locul de muncă în jurul orei sâmbătă, 23 noiembrie 2019, după ce a căzut de la o înălțime de peste 15 metri. Conaționalul nostru lucra pe un șantier din localitatea Molina di Fiemme din provincia Trento, transmite publicația italiana giornaletrentino.it.

Neculai Minac, în vârstă de 63 de ani, era rezident în localitatea Fidenza din provincia Parma, scrie presa locală, dar lucra la o firmă de construcții care operează în mai multe localități italiene. Muncitorul român a ajuns la șantierul din localitatea Castello-Molina di Fiemme, unde se construiește noua fabrică de paste făinoase Felicetti, cu numai o zi înainte să aibă loc tragedia.

Din primele relatări reiese că, din cauze încă neelucidate, victima a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de peste 15 metri, iar colegii săi au chemat imediat ambulanța la fața locului. Personalul medical sosit la locul accidentului de muncă a înțeles imediat că bărbatul se afla într-o stare foarte gravă, așadar a solicitat intervenția unui elicopter medical pentru a-l transporta la un spital cu resurse specializate. Însă în ciuda eforturilor din partea personalului de pe ambulanță de a-l menține în viață pe conaționalul nostru, acesta a decedat înainte de a putea fi transportat la spital.

La fața locului s-au prezentat de asemenea carabinierii, precum și inspectorii de muncă de la Uopsal (Unità Operativa di Prevenzione e Sicurezza negli Ambienti di Lavoro) pentru a investiga asupra cauzelor care au dus la decesul bărbatului român.

În Italia, în primele 9 luni a acestui an au fost înregistrate 780 de decese la locul de muncă, arată datele publicate de „Osservatorio Sicurezza sul Lavoro Vega Engineering”. Dintre aceștia, 143 de muncitori sunt străini.

„Moartea acestui muncitor este tragica dovadă că avem de a face cu un adevărat masacru: oamenii nu trebuie să moară din cauza muncii”, au declarat reprezentații sindicatelor Cgil, Cisl și Uil.

„De la RLS (Rappresentanti dei Lavoratori per la Sicurezza – n.r.) se aude un adevărat strigăt de alarmă și îngrijorarea puternică pentru o situație care, în anumite contexte, este absolut insuportabilă. De aceea suntem gata să mobilizăm toți lucrătorii. Se anunță o oră de grevă în întreaga provincie săptămâna aceasta, cu demonstrație în Trento”, mai spun sindicaliștii din Italia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri