Nicu muncea pe un șantier din Londra, dar a murit printre străini după ce s-a infectat cu coronavirus.

Nicu Urzică muncea pe un șantier din Londra pentru a-și întreține familia lăsată acasă, în România, însă s-a îmbolnăvit de coronavirus și a murit după zile întregi de suferință.

Bărbatul de 34 de ani avea familia în Dumbrăveni, Suceava. Opt copii, între șase luni și 12 ani, au rămas acum fără tată. Nicu a pierdut lupta cu COVID-19 după zece zile de spitalizare.

”Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit fratele românului mort în Anglia, pentru obiectivdesuceava.ro.

Pentru că aveau nevoie de ajutor financiar, întreaga comunitate românească din Londra s-a mobilizat și încearcă să adune banii necesari pentru aducerea în țară a trupului neînsuflețit.

”Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie. Toți prietenii lui din Londra au strâns o sumă mare pentru a ajuta copiii, dar ei au rămas fără tată. Toți banii din lume nu le vor mai aduce tatăl înapoi. Cei mici nici nu și-l vor aminti”, a completat Ianis Urzică.

În Marea Britanie, până la această dată s-au înregistrat 12,107 de decese din cauza coronavirus și au fost depistate 93,873 de cazuri de COVID-19.

Numărul deceselor în diaspora din cauza COVID-19 a ajuns la 47, încă trei români infectați cu coronavirus au murit în străinătate, câte unul în Franța, Marea Britanie și Spania, a anunțat, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, un total de 703 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus: 420 în Italia, 196 în Spania, 21 în Franța, 9 în Germania, 42 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia.

De la începutul epidemiei și până la acest moment, au murit 47 de cetățeni români aflați în străinătate infectați cu SARS-CoV-2: 13 în Italia, 11 în Franța, 12 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia şi unul în Suedia.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia, arată sursa citată.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri