Noi condiţii de călătorie în Germania. Pentru cine este obligatorie înregistrarea electronică

Persoanele (inclusiv cetățenii români) care, în ultimele zece zile înainte de intrarea în Germania, s-au aflat într-o zonă cu incidență ridicată sau o zonă cu variante ale virusului sunt supuse obligației înregistrării online și a măsurii carantinei.

Înregistrarea se face online, anterior intrării pe teritoriul federal, pe portalul www.einreiseanmeldung.de.

Vor fi introduse toate datele solicitate și vor fi încărcate documentele justificative privind vaccinarea, vindecarea sau testarea. Întreaga procedură poate fi efectuată inclusiv în limba română. Confirmarea primită sub forma unui document format PDF va fi prezentată la cererea autorităților sau a companiei de transport.

Persoanele care nu pot efectua înregistrarea digitală descrisă mai sus, vor completa un formular substitut, a cărui variantă în limba engleză poate fi descărcată la pagina de internet:

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Infoblatt/2021/DEU.pdf

Dacă formularul substitut nu este solicitat de nicio autoritate sau de compania de transport, atunci călătorii sunt obligați să efectueze înscrierea digitală imediat după intrarea în Germania sau, alternativ, să transmită formularul prin poștă la următoarea adresă: Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, 69990 Mannheim.

Cine nu trebuie să înregistreze o călătorie în Germania

Înregistrarea electronică nu se aplică pentru:

 • oameni care trec prin Germania în tranzit
 • persoane care călătoresc ca parte a traficului de frontieră timp de până la 24 de ore (de exemplu, merg la cumpărături)
 • persoane care transportă profesional persoane, mărfuri sau mărfuri (adică șoferi profesioniști și angajați ai companiilor de transport)
 • Condiţii de călătorie în Germania

  Autoritățile germane au stabilit două categorii de zone de risc: zone de risc cu incidență ridicată şi zone de risc cu variante ale virusului SARS-CoV-2. România nu este în acest moment clasificată drept zonă cu incidență ridicată, dar vă recomandăm să verificaţi de fiecare dată, înaintea unei călătorii, lista statelor şi zonelor cu risc crescut, care este actualizată săptămânal de către Institutul Robert Koch din Berlin.

  Persoanele care călătoresc în Germania au obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal documente doveditoare privind vaccinarea anti-COVID-19vindecarea de COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19, independent de modalitatea de transport utilizată (aeriană, terestră, navală) și indiferent de zona din care se călătorește. Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați de la această obligație.

  • Dovada vaccinării se admite numai dacă au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze necesare a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE (schema completă a vaccinării).
  • Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se bazează pe o testare de laborator care a fost efectuată cu cel puțin 28 de zile înainte, dar nu mai mult de 6 luni.
  • Dovada testării negative se efectuează prin prezentarea unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,113FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri