Nouă oameni au murit după o supă cu tăiței otrăviți. Nu există antidot pentru toxină

Nouă persoane au murit după ce au mâncat dintr-o oală cu tăiței otrăviți. Mâncarea fusese congelată mai multe luni și fusese contaminată cu o toxină extrem de periculoasă.

Rata de deces a pacienților intoxicați cu acid bongkrek este între 40 și 100%, spun medicii. Cele nouă persoane, membri ai aceleiași familii, au murit după ce au mâncat un preparat tradițional, supa Suantangzi, o delicatesă populară chineză.

Tăițeii fuseseră congelați timp de un an, și consumați pe 5 octombrie, arată publicația Daily Star.

Șapte dintre adulți, din orașul Jixi din provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei , au murit pe 10 octombrie, în timp ce al optulea deces a fost confirmat două zile mai târziu.

Ultimul membru al familiei care mâncase supa, o femeie, a murit luni. Din fericire, trei copii au scăpat cu viață, pentru că au gustat din supă, dar nu le-a plăcut, așa că nu au consumat-o.

„Simptomele otrăvirii cu bongkrek încep de obicei în câteva ore de la consumul de alimente contaminate și includ dureri de stomac, transpirație, slăbiciune generală până la comă. Decesul poate surveni în decurs de 24 de ore. Poate afecta grav organe precum ficatul, rinichii, inima și creierul” a declarat Gao Fei, directorul pentru siguranța alimentelor la Centrul de control și prevenire a bolilor din Heilongjiang.

„În prezent, nu există un antidot specific. Rata mortalității poate fi între la 40 și 100%” a precizat el.

Acidul Bongkrek este o toxină mortală produsă în nuca de cocos fermentată. Mâncarea tradițională indoneziană tempe bongkrèk a fost interzisă, din cauza numeroaselor decese.

Între 1951 și 1975, în Indonezia au fost raportate anual, în medie, 288 otrăviri și 34 de decese atribuite acidului bongkrek.

Sursa: StirilePROTV

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,108FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri