Noua variantă a coronavirusului din UK „cu 70% mai CONTAGIOASĂ”. Se răspândește foarte rapid în Londra și în sud-est

Noua variantă a coronavirusului care se răspândește cu repeziciune în Londra și sud estul Angliei este cu până la 70% mai contagioasă, a anunțat în această seară premierul britanic Boris Johnson.

Tulpina este „înfricoșător de transmisibilă” și a dus la suprimarea relaxării de Crăciun pentru milioane de britanici care au intrat în locakdown total din 19 decembrie. Se pare că noua tulpină – numită VUI202012 / 01 – a apărut în Londra și în sud-estul Angliei încă din septembrie, a declarat directorul științific al guvernului, Sir Patrick Vallance într-un briefing de presă din Downing Street, potrivit The Sun.

Astfel, cazurile de Covid s-au dublat, iar datele arată o creștere bruscă a internărilor în spitalele din Londra și sud-est.

Sir Patrick a declarat că noua tulpină s-a răspândit foarte rapid și a îndemnat toată lumea să acționeze, multe cazuri fiind asimptomatice.

El a spus: „Virusurile au tot timpul mutații, dar noua variantă conține 23 de modificări diferite, multe dintre ele asociate cu proteina pe care o dezvoltă virusul. Acesta este un număr neobișnuit de mare de variante, are și variante în zone ale virusului care privesc modul în care acesta se leagă și intră în celule. Deci, există unele modificări care provoacă îngrijorare în ceea ce privește aspectul virusului.”

Londra si sud-estul Angliei intră în lockdown total până la Anul Nou. Relaxarea de Crăciun se ANULEAZĂ, anunță Boris Johnon

El a spus că se crede că primele cazuri au apărut în Londra și în Kent la mijlocul lunii septembrie.

„Până la mijlocul lunii noiembrie, aproximativ 27% din cazurile din Londra și sud-est sunt din cauza noii variante”, a spus Sir Patrick.

„Până pe 9 decembrie, cifrele erau mult mai mari, 60% de cazuri din Londra erau provocate de noua tulpină”, a mai declarat omul de știință.

El a mai spus că nu numai că noua tulpină pare să se răspândească rapid, ci și-a sporit capacitatea de a transmite și „devine varianta dominantă, învingându-le pe toate celelalte în ceea ce privește transmisia”.

Însă, atât premierul Boris Johnson, cât și Sir Patrick au subliniat că nu există dovezi că noua tulpină este mai letală sau poate provoca simptome mai severe.

Boris a declarat națiunii: „În calitate de prim-ministru, este de datoria mea să iau decizii dificile, să fac ceea ce este bine pentru a proteja oamenii acestei țări. Având în vedere dovezile timpurii pe care le avem cu privire la această nouă variantă a virusului și potențialul risc pe care îl reprezintă, trebuie să vă spun cu tristețe că nu putem continua Crăciunul așa cum am planificat. Cred sincer că nu există nicio altă alternativă pentru mine”.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri