Numărul deceselor zilnice din Marea Britanie, din nou peste 600. Numărul total al victimelor a ajuns la 32.692

Alte 627 de decese au fost anunțate marti, 12 mai, în Marea Britanie, de către Ministerul Sănătății. Noul număr oficial al victimelor coronavirusului este de 32.692, la care trebuie adăugate și decesele înregistrate în casele de îngrijire pentru bătrâni, publicate de ONS și care se ridică la peste 10.000.

Potrivit ultimelor date, infectările și decesele au încetinit în ultima lună, autoritățile susținând că vârful focarului a fost atins la mijlocul lunii aprilie, iar decesele din spitale și din casele de îngrijire sunt din ce în ce mai puține, scrie Daily Mail.

Duminică, 11 mai, au fost anunțate doar 210 morți, cel mai mic număr zilnic din ziua de 26 martie (183), dar cifrele cresc, în general, în fiecare marți din cauza unui decalaj de înregistrare în weekend. Pentru comparație, marțea trecută au fost anunțate 693 de decese.

Cifrele lansate de Ministerul Sănătății includ și pacienții care au decedat în afara spitalelor, cum ar fi cei care au murit în propria casă sau în centrele de îngrijire.

Datele au relevat, de asemenea, că s-au înregistrat 3.403 pacienți pozitivi la COVID-19 – cel mai mic salt zilnic de la sfârșitul lunii martie, ceea ce înseamnă că 226.463 de britanici au contractat până acum virusul. Însă numărul adevărat ar putea fi în jur de 2,6 milioane, au recunoscut oficialii noaptea trecută, pentru că sute de mii de oameni nu au fost niciodată testați.

Numărul real al persoanelor ucise de boală era deja de 38.333, până la 1 mai, cu 35.044 de morți în Anglia și Țara Galilor, 2.795 în Scoția și 494 în Irlanda de Nord.

Datele ONS retardate includ pe toți cei care au COVID-19 menționat pe certificatul de deces. Guvernul numără doar persoanele care au fost testate pozitiv.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri