O adolescentă româncă și-a vândut trupul penctru ca „iuby” să-şi plătească datoriile. A renunţat la copil

O adolescentă de 16 ani a fugit de la părinţi ca să fie împreună cu cel pe care îl credea dragostea vieţii sale. Bărbatul care îi promitea iubire veşnică era, în realitate, un proxenet extrem de periculos, care a convins-o să se prostitueze ca să poată începe viaţa de cuplu.

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe un bărbat din localitate, Bolmandâr Valentin Ion, la zece ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de minori. În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi Bolmandâr Nicu-Marius (opt ani de închisoare pentru proxenetism), Huzum Marian (opt ani de închisoare pentru proxenetism), Ionică Ionel (trei ani şi şase luni de închisoare pentru proxenetism), Drăgulin Ionuţ Mirel (trei ani şi şase luni de închisoare pentru proxenetism). Curtea de Apel Bacău a decis recent rejudecarea dosarului, Tribunalul Bacău stabilind un nou termen de judecată pe 13 ianuarie 2022.

Proxeneţii au fost demascaţi după ce, pe 30.10.2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău s-au sesizat din oficiu în legătură cu faptul că, în mai multe apartamente din municipiul Bacău, erau găzduite adolescente şi tinere pentru a practica prostituţia.

Cazul a fost declinat la DIICOT Bacău în 2018, iar ancheta a scos la iveală o adevărată grupare infracţională specializată pe trafic de minori şi proxenetism. Capul grupării era Bolmandâr Valentin Ion, care folosea metoda „loverboy” pentru a atrage şi a seduce adolescente fără carte şi care proveneau din familii dezorganizate, pe care le forţa apoi să îşi vândă trupul. Bolmandâr Nicu-Marius este văr primar cu acesta, iar Huzum Marian este consătean cu cei doi.

”Fiecare dintre cei trei a reuşit să aservească sentimental şi să-şi impună autoritatea asupra câte unei persoane de sex feminin care practică prostituţia. Mai apoi s-au asociat, împletindu-şi eforturile în vederea organizării unui cadru care să le permită obţinerea unor venituri cât mai consistente de pe urma persoanelor pe care le exploatau”, a stabilit procurorul de caz.

„Am fugit numai ca să fiu lângă tine, tati”

Pentru a stârni cât mai puţine suspiciuni, proxeneţii închiriau diverse apartamente în Bacău, unde aduceau fetele obligate să se prostitueze şi le promovau pe site-ul de anunţuri www.publi24.ro, la rubrica “Escorte Bacău”.

În plasa lui Bolmandâr Valentin Ion  a căzut în februarie 2017 şi o adolescentă care avea atunci doar 16 ani. Individul i-a promis că vor avea o viaţă împreună, dar mai întâi trebuie să facă rost de bani. Proxenetul a invocat faptul că are datorii, iar fata trebuie să se prostitueze ca să le plătească, iar apoi îşi pot începe viaţa de cuplu. Din interceptările telefonice efectuate de anchetatori reiese tactica folosită de proxenet pentru a convinge pe copilă să îşi vândă trupul.

Minoră: Da, am fugit numai ca să fiu lângă tine, tati

Proxenet: Şi-ţi pare rău, inimioara mea?

Minoră: Nu, bubu, nu îmi pare rău de nimic

Proxenet: Ce aş vrea să dea Dumnezeu să ne fie bine, să dăm din datorii şi după să strângem să ne facem şi noi ceva, jur

Minoră: O să fie, puiul meu frumos

Proxenet: Şi apoi să ne punem la casa noastră şi să avem casa plină de bucurii şi de copilaşul pe care o să-l avem

Minoră: Da, inima mea, toate cu timpul se fac

A convins-o  astfel să plece de acasă, scoţând-o de sub autoritatea părinţilor, iar apoi a forţat-o să îşi vândă trupul în diverse locaţii din Iaşi, Galaţi şi Bacău. Mama fetei a primit poze cu fiica sa dezbrăcată, ce fuseseră postate pe site-ul de anunţuri amintit anterior.

Nu îi ajungeau banii pentru „viaţa de cuplu”

Gradual, a devenit din ce în ce mai agresiv cu fata, până la punctul în care orice gest, oricât de mic ar fi fost, era urmat de ameninţării şi injurii la adresa ei. Adolescenta a rămas la un moment dat însărcinată, iar proxenetul a convins-o să facă întrerupere de sarcină ca să poată scoate în continuare bani din prostituţie.

„După ce iniţial a lăsat-o să creadă că îşi doreşte naşterea copilului, în cele din urmă inculpatul a reuşit să o determine să facă întrerupere de sarcină”, se menţionează în rechizitoriu.

Proxenetul folosea diverse metode pentru a o determina pe copilă să se prostitueze pentru el. După ce o copleşea cu declaraţii de dragoste, o şoca cu ameninţări cu bătaia şi o făcea să se simtă vinovată că nu scoate suficienţi bani din prostituţie.

„A utilizat alternativ, pe de-o parte, declaraţii de dragoste şi promisiuni, iar pe de altă parte reproşuri şi admonestări severe. Totul cu scopul de a-i inocula victimei sentimentul de vinovăţie pentru nivelul veniturilor obţinute din practicarea prostituţiei, care fiind mereu modest în raport cu pretenţiile inculpatului, era, prin urmare, insuficent pentru întreţinerea unei vieţi de cuplu”, spune procurorul de caz.

În instanţă, Bolmandâr Valentin Ion a negat că ar fi exploatat-o sexual pe fata de 16 ani, susţinând că a avut cu ea doar relaţii intime specifice vieţii de cuplu şi nu a obţinut niciun folos material de pe urma relaţiei. Interceptările convorbirilor telefonice dintre cei doi dovedesc exact contrariul.

Tribunalul Bacău a pus iniţial sechestru pe mai multe sume de bani şi un autoturism, marca BMW, ce aparţin proxeneţilor, în vederea confiscării speciale.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri