O asistentă româncă de 27 de ani şi bebeluşul ei au murit la spital în ziua naşterii

O anchetă a fost deschisă după ce o mamă de 27 de ani şi bebeluşul ei au murit la Spitalul Judeţean Craiova. Copilul a murit la naştere, iar mama sa după câteva ore.

Tânăra de 27 de ani, din Gorj, era asistentă medicală la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu. Soţul ei, citat de Mediafax, susţine că femeia a avut o sarcină fără probleme şi că ea a făcut şi analize suplimentare în străinătate, pentru a se asigura că nu există nimic suspect.

„Soţia mea şi-a urmărit sarcina ca la carte. Am făcute teste în America. Am făcut teste de trombofilie în Germania. Sarcina a fost urmărită ca la carte, să excludem orice suspiciune. Totul era bine. Inclusiv săptămâna trecută şi-a făcut analizele şi nu a ieşit nimic”, a declarat Robert Negrea, soţul tinerei.

Potrivit soţului, data iniţială a naşterii a fost stabilită în iunie, însă ar fi fost schimbată ulterior, de medic.

“Sarcina să zicem că era la termen. A fost chemată pentru cezariana asta. Prima dată i s-a dat termenul de 11 iunie pentru a naşte. După ultimul control, din data de 28 aprilie, i s-a spus să sune pe 18 mai pentru a fi programată pentru cezariană. Ceea ce a şi făcut. Pe 20 ne-am prezentat la blestematul spital, la Craiova. Nu ştiu de ce a chemat-o aşa devreme. Asta trebuie să spună doctorul care a putut doar să-mi spună că îi pare rău”, a mai spus Robert Negrea.

Bebeluşul a murit în timpul naşterii, iar decesul mamei sale a survenit după câteva ore. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova anunţă că a sesizat poliţia şi Medicină legală, care investighează cazul. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„În funcţie de rezultatele anchetei Poliţiei şi de rezultatele necropsiei, vom lua şi la nivelul spitalului măsurile legale corespunzătoare. Dacă va fi cazul, vom sesiza Consiliul Etic, vom sesiza Colegiul Medicilor, dacă va exista vreo culpă medicală”, a spus Teodor Sas, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Potrivit Mediafax, până acum, familia tinerei nu a depus plângere împotriva medicilor.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri