O firmă de asigurări din Marea Britanie obligată să plătească 1 milion de euro unui tânăr român

Un milion de euro! Atat va primi drept despagubire un barbat din Buzau care a fost victima unui accident rutier. Tanarul a fost ranit grav in urma cu 4 ani de o soferita care avea masina inmatriculata in Anglia. Acum, dupa ce instantele s-au pronuntat definitiv, firma asiguratoare trebuie sa-i dea romanului o adevarata avere..

Tanarul avea 33 de ani cand, pe drumul de intoarcere de la padure, o soferita i-a spulberat caruta. A ajuns in stare grava la spital si a avut nevoie de 75 de zile de spitalizare.

Soferita nu a putut sa evite procesul in instanta. In 2016, Judecatoria Patarlagele din judetul Buzau a decis acordarea unei daune morale de 1.000.000 de euro victimei de catre firma de asigurare din Marea Britanie, sentinta care a ramas in picioare si la Curtea de Apel Ploiesti.

In urma accidentului, barbatul  a ramas paralizat. Mama sa e cea care-l ingrijeste zilnic, iar faptul ca fiul ei s-a imbogatit peste noapte n-o incalzeste cu nimic
Cel mai probabil, suma uriasa care-i va intra romanului in conturi se va duce pe tratamentul sau de recuperare.

Soluţia este definitivă iar suma este justificată, prin comparaţie cu suferinţa victimei. Pare o sumă mare raportat la veniturile românilor însă nu şi pentru ţările din Occident”, a declarat pentru Adevarul  Dorin Bădulescu. 

În cazul în care firma de asigurare din Marea Britanie va refuza să achite suma de un milion de euro buzoianului, instanţele româneşti pot declanşa proceduri de executare silită, spune avocatul buzoian Dorin Bădulescu. O asemenea sumă va fi un precedent pentru firmele de asigurare din România, obişnuite cu sume mult mai mici în astfel de situaţii.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri