O îngrijitoare româncă cere 150.000 de euro daune în Italia. A îngrijit o bătrână dar nu i-au fost plătite toate drepturile

O îngrijitoare româncă din Italia a decis să ia atitudine și să-și deară drepturile în instanță. „Aveam un contract de muncă în regulă pentru jumătate de zi, dar în realitate lucram ca «badantă» zi și noapte la acea familie.”

Aceasta este declarația unei românce în vârstă de 50 de ani care a lucrat ca îngrijitoare la o pensionară din localitatea italiană Motta di Livenza, provincia Treviso și care, la circa trei ani după ce bătrâna a murit, a decis să-l dea în judecată pe fiul acesteia, un avocat în vârstă de 55 de ani, pentru ca munca prestată să-i fie plătită în mod corespunzător. Conaționala noastră, ajutată de avocatul Claudio Rivellini, pretinde astfel în tribunal să i se plătească suma de 150.000 de euro, care constă în drepturi și contribuții neplătite pentru o muncă depusă într-un număr mult mai mare de ore decât scria pe contract, transmite publicația Italiană Il Gazzettino.

Fiul bătrânei însă se apără spunând că românca noastră avea contractul de muncă înregistrat pe numele mamei lui, deci nu era el angajatorul. Îngrijitoarea în schimb i-a spus judecătorului cum stăteau de fapt lucrurile: „Era el cel care îmi spunea ce să fac, cel care îmi plătea salariul și se ocupa de toate treburile pentru mama sa (plătea facturi, gestiona contul în bancă, etc.)”

Inițial, „badanta” româncă a încercat să ajungă la un acord cu fiul bătrânei, care astăzi este apărat de avocatul Marco Padovan, dar cererile româncei au fost respinse mereu.

Între timp a început procesul în care conaționala noastră își cere drepturile bănești pentru munca prestată, dar și în acest caz judecătorul Massimo Galli le-a dat timp câteva săptămâni celor două părți să discute și să ajungă la un acord comun înainte să meargă înainte cu procedura. Cu toate acestea, avocatul fiului bătrânei a spus că acesta va plăti exact „nimic” din suma pe care o pretinde îngrijitoarea româncă. Pe de altă parte, se spune că și femeia ar fi redus suma pretinsă de la 150.000 de euro la 35.000 de euro.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,114FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri