O îngrijitoare româncă din Italia riscă să rămână fără cei 30.000 de euro primiți de la batrânul asistat

O femeie de naționalitate română este acuzată de exploatarea vulnerabilității și de găsirea unei modalități de a retrage bani din contul unui bătrân din Modena (Emilia-Romagna), pe care îl îngrijea. Aproximativ 30 de mii de euro au dispărut din contul bătrânului și al soției sale, relatează Gazzetta di Modena.

Vineri, 17 decembrie, judecătoarea Diletta Signori a audiat angajatul unei bănci și un carabinier care a primit plângerea și a efectuat unele investigații telefonice.

Mărturiile celor doi vor fi depuse la dosar, dar punctul de cotitură al procesului va fi în aprilie, anul viitor, atunci când este așteptată mărturia badantei, care deja a declarat că dorește să răspundă întrebărilor procurorului, dr. Francesca Graziano și avocatului apărării, Silvia Silvestri.

Ancheta a început în momentul când aproximativ 30 de mii de euro au dispărut din contul bătrânului și al soției sale. Retragerea acestei sume ar fi fost făcută în două runde, de către bătrân, ceea ce a creat unele suspiciuni, banca luând legătura ulterior cu co-titularul respectivului cont bancar.

Funcționarul băncii i-a definit pe cei doi bătrâni drept „foarte lucizi”, în timp ce carabinierul, cel care a explicat utilizarea înregistrărilor telefonice, a vorbit despre o stare de confuzie cu care se confrunta, uneori, bătrânul.

Tocmai această stare de confuzie va fi elementul esențial pentru a determina presupusa exploatare a vulnerabilității bătrânului. Aceasta s-ar concretiza doar dacă ar exista o intenție clară și o capacitate la fel de clară de a-l convinge să fi direcționat banii în contul badantei care se va putea apăra de acuzații la procesul din luna aprilie anul viitor.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri