O româncă rezidentă de 7 ani în Marea Britanie a primit o scrisoare în care i se cere să plece într-o lună

Mihaela Duță, cetățean român stabilit în Marea Britanie din 2010, a primit la începutul lunii august o scrisoare în care este anunțată că se află ilegal în Regatul Unit și că trebuie să părăsească țara în termen de o lună.

Potrivit The Guardian, femeia a cheltuit 1.335 de lire sterline pentru a se judeca cu statul britanic. Ea nu a primit nici măcar o promisiune că suma pe care a cheltuit-o îi va fi rambursată și nu crede că va fi despăgubită.

„Regatul Unit este casa mea, indiferent de naționalitate pe care o am sau de frontiere”, a declarat Mihaela. „M-am adaptat, m-am integrat și am respectat regulile și cultura acestei țări. Mă simt binevenită aici, însă acest lucru nu trebuie confundat cu încrederea pe care o am în guvernul acestei țări”, a continuat ea.

Femeia a spus că a făcut o plângere la Curtea Europeană de Justiție cu privire la această chestiune.

Parlamentarul britanic Caroline Lucas, din partea Partidului Verzilor, a declarat că Ministerul de Interne se joacă cu viețile oamenilor care „riscă să fie prinși în sistemele lui de cele mai multe ori parcă desprinse din scrierile lui Kafka”.
Mai mulți cetățeni ai Spațiului Economic European au primit scrisori de la Ministerul de Interne britanic (Home Office) în care li se cere să părăsească țara într-o lună. Oamenii au cheltuit mii de lire sterline în instanță pentru a dovedi că sunt legali în UK. În cele din urmă, s-a dovedit că funcționarii Ministerului de Interne au greșit, însă până acum costurile de judecată nu au fost acoperite de stat.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri