Opt noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Capitală. O femeie gravidă şi un copil de trei ani, printre noii pacienţi

Opt noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Capitală. Gabriela Firea a anunţat trei dintre ele. Edilul a postat marţi, la amiază, pe pagina sa de Facebook că ar fi vorba despre rudele bărbatului în vârstă de 60 de ani, declarat luni seară bolnav. În acelaşi timp, Grupul de comunicare strategică a anunţat că în total sunt opt noi cazuri. Printre aceştia, o gravidă şi un copil de 3 ani, gtransmite Adevarul.

UPDATE 17:03: Cele 8 cazuri confirmate cu infecţie COVID-19, conform Grupului de Comunicare Strategică

Până în prezent, la nivel naţional, au fost confirmate în total 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5 persoane au fost declarate vindecate.

Cele opt pesoane confirmate astăzi sunt:

  1.   Femeie, 31 ani, judeţul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în Bucureşti.
  2.   Bărbat, 32 de ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota (angajatul ADP – Sector 4).
  3.   Femeie, 30 de ani, gravidă, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota (nora angajatului ADP). Femeia are stare generală bună.
  4.   Copil, 3 ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota – (nepotul angajatului ADP)
  5.   Femeie, 36 de ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.
  6.   Femeie, 35 ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.
  7.   Bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.
  8.   Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

„Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 8 cazuri, din Bucureşti. (3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din Bucureşti, 4 sunt cetăţeni care au călătorit în Israel, Germania şi Marea Britanie)”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Astfel, în total în România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

„Înca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în Bucuresti! Fiul, nora şi nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară bolnav de COVID 19. Multă sănatate! Putere medicilor şi asistentelor de la Spitalul Victor Babeş”, a transmis Firea, marţi, pe pagina de socializare.

Aceasta a mai precizat că ancheta epidemiologica a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continuă.

„Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulanţei, Smurd – ului, DSP cu toata aparatura şi tratamentele necesare, igienă, dezinfecţie, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură”, a mai zis Firea.

La Primăria Capitalei avem o colegă care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie ca fiind un pacient COVID-19. În acest moment, este internată împreună cu soţul şi fiul său la Spitalul ‘Victor Babeş’. S-au realizat toate analizele, toate testele şi aşteptăm în acest moment rezultatele. Am luat toate măsurile care se impun. Toţi colegii săi au intrat de astăzi în izolare la domiciliu, practic nu au mai venit la serviciu, fac parte, de asemenea, din această anchetă epidemiologică şi vor răspunde tuturor întrebărilor adresate de către reprezentanţii DSP. În ceea ce priveşte zona unde se află respectiva direcţie, unde lucrează doamna în cauză, (…) s-a realizat dezinfecţie cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor, vom lua măsuri şi mai serioase”, a explicat Firea, într-o postare video pe Facebook.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri