Pădurar ucis și auncat într-o râpă în Maramureș

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat miercuri seara, 16 octombrie. Trupul acestuia a fost găsit într-o râpă dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ (judeţul Maramureş). Din primele informaţii, bărbatul a fost împuşcat cu propria sa armă de vânătoare, a relatat Adevarul.ro.

Apelul la 112 s-a dat în jurul orei 20:00. Bărbatul a fost găsit aruncat într-o râpă, cu piciorul rupt şi cu mai multe plăgi împuşcate. Primele ipoteze ale anchetatorilor sunt acelea că pădurarul a fost omorât de hoţii de lemne chiar cu propria sa armă de vânătoare.

„Am fost sesizaţi cu privire la un caz de persoană găsită decedată prin împuşcare. Este vorba despre un organ silvic găsit mort. Procurorul de caz se deplasează la faţa locului. Incidentul a avut loc într-o zonă montană situată între Rogoz şi Băiuţ. Din primele informaţii, a fost vorba despre o armă de vânătoare. Cauza a fost înregistrată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, a declarat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

George Mihăilescu, directorul RNP Romsilva a transmis un mesaj de condoleanţe, imediat după incident.

„Din păcate aveam o seară tristă! La Direcţia Silvică Maramureş, Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în această seară hoţii de lemne au omorât cu violenţă pe pădurarul P.L. Violenţa fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt la Maramureş, în drum spre râpa unde l-au aruncat! Riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au legătură cu violenţă semănată în societate! Noi facem lucruri bune: plantăm, creştem şi îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului pe pământ de Dumnezeu! Ce au cu noi? Dumnezeul să-l ierte şi să-l odihnească in ceruri!”, a scris acesta pe pagina sa personală de socializare.

Anchetatorii cercetează acum circumstanţele în care a fost ucis bărbatul.

„În această seară, într-o pădure dintre localităţile Rogoz şi Lapuşul Românesc, a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani. S-a constituit echipă complexă de cercetare care desfăşoară activităţi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat bărbatul”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Pădurarul era tatăl a trei copii şi este cel de-al patrulea om care este ucis la datorie în pădurile din România, în ultimele luni.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,229FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri