Parlamentul bulgar a interzis purtarea vălului islamic

Purtarea valului islamic în spațiile publice a devenit un subiect din ce în ce mai dezbătut în unele țări europene, mai ales după ceea ce mulți au denumit invazia mirgranților din ultimul. Parlamentul bulgar a aprobat o lege ce interzice purtarea elementelor de vestimentatie care acopera fata total sau partial în spatiile publice. Cu 108 voturi  pentru şi 8 împotrivă, Bulgaria a adoptat o lege care interzice purtarea vestimenţiei ce acoperă chipul în orice spațiu public din această țară.

Legea interzice femeilor sa poarte burqa si niqab in toate zonele publice, cum ar fi sedii de institutii, cladiri de invatamant, sercivii sociale sau in spatiile de recreere, a transmis Daily Mail citat de libertatea.ro.

Bulgaria, majoritar ortodoxă, numără în prezent circa 13% populație musulmană, în principal provenită din minoritățile de origine turcă și romă. Vălul integral nu a fost niciodată purtat înainte de recenta ascensiune a predicatorilor salafiți.

În luna mai guvernul Olandez a implementat o interdicție parțială a purtării valului islamic în școli, spitale și transportul public, și a introdus o amendă de până la 400 de euro pentru cine încalcă această interdicție.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,108FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri