Patru cazuri noi de gripă la Botoșani

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, au raportat deja pe ultima săptămână patru cazuri de gripă, diagnosticate după semnele clinice ale bolii a transmis marți 21 ianuarie Stiri de Botosani.

Dintre cele patru persoane, una a fost cu vârsta între 15 şi 49 de ani, iar trei peste 65 de ani. De altfel, două dintre persoanele vârstnice au avut nevoie şi de spitalizare, din cauza formelor mai grave ale bolii.

Altfel, potrivit statisticilor DSP, în ultima săptămână au fost contabilizaţi 772 de botoşăneni cu viroze respiratorii şi 289 cu pneumonii, peste 600 dintre toţi aceştia fiind copii până în 14 ani.

Din totalul cazurilor înregistrate, peste 470 de persoane au avut nevoie de tratament de specialitate în spital.

În județul Buzău situația cazurilor de griă este mult mai grava,  22 copii cu vârste între 1 și 12 ani și un tânăr de 20 de ani fiind  diagnosticați cu gripă în doar patru zile. Dintre copii, 4 au fost trimiși la Spitalul Victor Babeș din București, deoarece avea o formă gravă a bolii. Acestea sunt primele cazuri de gripă din județul Buzău, înregistrate din octombrie și până acum.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri