Cinci șoferi români de TIR au ajuns în închisoare în Germania.

Cinci şoferi români de TIR au ajunst în închisoare, în Germania, ei făcând parte dintr-o reţea de hoţi de piese de camion, pe care le vindeau apoi cu ajutorul patronului companiei germane pentru care lucrau a transmis, luni 27 mai 2019,  publicația germană  donaukurier.de

Prejudiciul realizat de reţea, în doar 8 luni, este de peste două milioane de euro.

Poliţia germană a anchetat mai mult de un an o grupare infracţională din care făceau parte şase şoferi români de TIR, angajatorul lor din Germania, un kazah în vârstă de 44 de ani, un grec de 46 de ani şi un altă bărbat încă nearestat, fiind de negăsit, 33 de ani.

Investigaţia poliţiei din Inglostadt, scrie donaukurier.de, citat de Observator, a început în vara anului 2017, când s-a descoperit că din transporturile unui şofer român de camion care ducea piese de TIR lipseau piese, parţial sau total.

În cele din urmă în noiembrie 2017 şoferul, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat.

Apoi a fost devoalată întreaga reţea. Alți cinci șoferi de camioane români cu vârste cuprinse între 31 și 66 de ani au fost identificați drept complici.

Patru dintre șoferi au fost condamnați la 18-24 luni de închisoare. Există un mandat de arest împotriva celui de-al cincilea, în vârstă de 31 de ani.

Prejudiciul total descoperit este de 2 milioane de euro, reţeaua vânzând compresoare de aer, turbocompresore de gaze de evacuare, senzori de oxigen și alte componente tehnice de înaltă calitate.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri