Patru șoferi români de TIR își acuză patronul că i-a lăsat în Danemarca fără să le plătească salariile și diurnele

Șoferi de tir, Ionuț Lazăr, Iulian Zăduf și Narcis Feraru (toți din Mănăstirea, Călărași) și Iulian Frăsilă (Petroșani) îl acuză pe Ionuț Țepele, administratorul firmei de transport Viking Internordic, din Bihor, că nu i-a plătit de o lună și jumătate, a transmis  Libertatea, miercuri 18 martie.

Cei patru se află la Kolding, în Danemarca, și susțin că ar trebui să primească, în total, aproape 11.000 de euro, salarii de încadrare și diurne pentru luna trecută și primele 15 zile din martie. Șoferii afirmă că au situații disperate acasă, fiind singurii care muncesc în familie.

 De luna trecută, li s-au tăiat și abanamentele la telefoanele mobile. După ce marți au sunat la Ambasadele României din Danemarca și din Suedia, pentru a-și face cunoscută situația, firma le-a plătit biletele de avion pentru a se întoarce acasă. ”Cred că așa ne închid gura, dar nu ține”, spune ei.

”Să vedem dacă vom putea pleca de pe aeroportul din Billund și ce se va întâmpla când vom ateriza la Cluj-Napoca”, afirmă șoferii.

Firma Viking Internordic, înființată în 2018, e condusă de soția lui Ionuț Țepele, Romina, iar anul trecut a avut, conform declarațiilor administratorului, ” o cifră de afaceri în jur de 280.000 de euro”

”Soția mea naște peste trei săptămâni și m-a lăsat fără nici un ban” ”Soția mea e gravidă, naște peste trei săptămâni! Am și cununia pe 9 mai și m-a lăsat fără un ban în buzunar”, explică Ionuț Lazăr. ”Kilometri i-am făcut, mi-am respectat contractul, vreau doar să primesc ce e al meu. Lucrez din septembrie la această firmă, la început a fost corect cu banii, dar apoi a început să scârțâie cu banii!”, a povestit Ionut Lazăr pentru Libertatea.

Ce bani susțin șoferii că au de primit pe ultima lună și jumătate Ionuț Lazăr – 3.300 de euro Iulian Frăsilă – 2.695 de euro Iulian Zăduf – 2.460 de euro Narcis Feraru – 1.800 de euro

Tată a trei copii: ”Firma ne-a abandonat” Iulian Frăsilă are trei copii acasă, la Petroșani: ”Nu mai am nici un ban, ce-o să fac acum, ce-o să-i zic soției?!”.

Hunedoreanul afirmă că ”am mișcat camioanele, am făcut curse lungi, Danemarca – Scoția, Danemarca – Anglia… Nu i-am abandonat camioanele, sunt în garaj, firma ne-a abandonat pe noi! Ieri am vorbit cu un șef de aici, ne-a transmis că s-au făcut plățile către Viking Internordic chiar și în avans, însă pentru noi nu s-au găsit bani”.

”Ne duce cu vorba că are probleme cu coronavirusul, cu nu știu ce. Oricum, vom merge la Inspectoratul Teritorial de Muncă atunci când vom ajunge acasă, îi vom face reclamație”, conchis șoferii. Ei au apelat marți la Ambasada României la Copenhaga și au fost redirecționați la cea de la Stockholm. Și-au prezentat situația, cerând lămuriri dacă pot pleca spre România.

UPDATE: joi 19 februarie

După ce au alertat Ambasadele României de la Copenhaga și de la Stockholm și au amenințat că vor merge și la poliție, cei patru au beneficiat, totuși, de bilete cumpărate de patron și au ajuns azi-noapte în țară, cu un zbor de la Billund la Cluj-Napoca. Până joi dimineață problema salariilor celor patru soferi de TIR nu a fost rezolvată.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri