Peste 3.400 de noi cazuri de coronavirus în Italia și 175 de decese anunţate sâmbătă

Italia a înregistrat, în ultimele 24 de ore,  peste 3.400 de cazuri noi de coronavirus și încă 175 de decese. Bilanțul total al epidemiei e de 21.157 de cazuri, dintre care 1441 sunt decese.

Datele furnizate sâmbătă seară, 14 martie, de autoritățile italiene, arată în continuare o creștere cazurilor de coronavirus în Italia.

Sâmbătă au fost confirmate 3497 cazuri, cu circa 20% mai mulți față de vineri. Pe de altă parte, sâmbătă s-au înregistrat 175 de decese, mai puține față de ziua precedentă, când au fost 250. Numărul total al deceselor în această țară a crescut la 1441.

Și numărul pacienților vindecați, de asemenea, e în creștere. Duminică au fost declarați vindecați 527 de oameni. În total, sunt 1966 de pacienți vindecați în Italia.

Situația România

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă,14 martie, că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de săptămâna viitoare, pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus.

Anunțul a fost făcut la depunerea jurământului noului guvern condus de Ludovic Orban, care a avut loc în condiții speciale. Guvernul a fost învestit sâmbătă de Parlament, printr-o procedură urgentată.

Decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență se aduce neîntârziat la cunoștința populației prin mijloacele de comunicare în masă, împreună cu măsurile urgente de aplicare, care intră imediat în vigoare.

Decretul se difuzează pe posturile de radio și de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, și este transmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de asediu sau de urgență.

În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, Președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri