Peste 300 de șoferi români de TIR, blocaţi la graniţa Italiei cu Slovenia, de 48 de ore: “Nu mai au mâncare”

Peste 300 de șoferi români sunt blocați la granița Italiei cu Slovenia, de 48 de ore: “Nu mai au mâncare”, scriu colegii lor pe rețelele de socializare citati de Observator.

Situație dramatică pentru peste 300 de șoferi români de camion care tranzitează Slovenia și sunt blocați de două zile în punctele de trecere a frontierei la ieșirea din Italia. La Gorizia și Fernetti, autoritățile slovene au itnerzis intrarea în țară pentru camioane.

Mai mulți șoferi care sunt blocați acolo au lansat apeluri disperate și susțin că doar camioanele înmatriculate în România sunt blocate.

Ilie Matei, un șofer de TIR cunoscut în mediul online pentru pagina sa, Omul Șoselelor, a scris un mesaj în care cere ajutorul autorităților:

“Buna seara. Facem un apel către organele abilitate din Romania pt a rezolva situatia celor peste 300 de camioane romanești blocate in punctele de frontieră Gorizia si Fernetti (Italia-Slovenia) de peste 30 ore !!!!
Doar colegilor cu numere de Romania le este interzisă trecerea in Slovenia, celorlalți colegi unguri, italieni și sloveni li se acorda drept de trecere.

Mai mult de atat, in acesta seara cativa colegi ai nostri care au cerut explicatii, la limita rabdării, au fost bruscati de catre autoritati.

Exista informatii de la colegii nostri ca unul dintre colegi chiar a fost bătut la Fernetti de catre cei de la politie.
Oamenii respectivi in proportie de 90% fac curse tur retur Italia-Romania și nu dețin in camioane suficiente provizii de apa și mancare pt a putea ramane incă o perioadă de timp acolo.

Intelegem ca este o situatie sensibilă in aceste zile, dar acei oameni sunt compatrioti ai nostri, colegi ai nostri, ajunsi la capatul rabdarii,ținuți ca si animalele pe marginea drumului fara o toaleta, fara posibilitatea de a se aproviziona, fară informatii clare despre ce urmeaza.

Sunt sute de camioane frigorifice care risca să piardă marfurile avand in vedere ca motorina ce asigura rularea motoarelor la agregatele frigorifice este pe terminate.

Apelul meu, al nostru, se indreapta catre ambasada Romaniei in Italia, Ministerul Transporturilor și oricarui organ abilitat din Romania care poate găsi o solutie de compromis ce ar scoate oamenii afara din acel camp unde stau de 2 zile !!Multumim !!Pe sosele ne avem doar unii pe ceilalți !!” a transmis acesta citat de Observator.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri