Peste 40.000 de persoane infectate în Germania, 221 de morți. Ministrul Sănătății: „Este liniștea dinaintea furtunii”

Numărul persoanelor infectate în Germania a ajuns la 40.421 joi, 26 martie,  la ora 15.00, iar numărul deceselor la 229. Potrivit șefului Robert Koch Institute, profesorul Lothar Wieler, vârsta medie a persoanelor infectate este de 45 de ani, cea a persoanelor decedate de 81 de ani.

Cea mai tânără victimă avea 54 de ani, cea mai în vârstă de 100. Lothar Wieler a avertizat citat de DPA și France Press: „De asemenea, oamenii tineri și sănătoși pot muri de virus”.

Abia începem să luptăm împotriva epidemiei”, a adăugat Wieler! În comparație cu situația internațională, situația din Germania este bună. Încă! „Este liniștea dinaintea furtunii”, spune ministrul Sănătății, Jens Spahn. În timp ce numărul morților din țările vecine este deja de ordinul miilor, în Germania există puțin peste 200 de morți de coronavirus. „Avem deja multe persoane infectate. Și vor fi mai mulți morți”, spune Spahn.

Cu toate acestea, Spahn dă speranță pentru viitor: „Va fi viață și după Corona. Viața se va normaliza din nou. “Restricțiile actuale sunt necesare în orice caz. Putem vorbi despre o schimbare după Paște. Se va vedea doar în următoarele zile dacă măsurile intrate în vigoare au efect. “.

„Atâta timp cât nu avem un vaccin sau terapie, trebuie să oprim răspândirea infecției cât mai repede posibil. Este important să aflăm persoanele de contact foarte rapid pentru toți cei care s-au dovedit pozitivi ”, avertizează Spahn. Un lucru este clar: „Nu va funcționa fără urmărirea contactelor”, spune Spahn, argumentând urmărirea telefoanelor pentru a se vedea contactele celor infectați.

Vești bune vin de la unitățile de terapie intensivă. În Germania, peste 10.000 de paturi de terapie intensivă sunt disponibile pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

„Momentan – azi, mâine, poimâine – suntem pregătiți”, spune Uwe Janssens, președintele Asociației Germane pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență. Aproximativ 60% din toate spitalele participă acum la o platformă online pentru disponibilitatea paturilor de terapie intensivă. Joi dimineață, 5600 de paturi erau disponibile, iar alte 5700 de paturi ar trebui să fie amenajate în 24 de ore. „Acest lucru este unic în lume”.

Nimeni nu poate spune exact cum se va dezvolta epidemia săptămânile următoare.

Germania, deşi puternic afectată de epidemie, înregistrează relativ puține decese, o rată de mortalitate dintre cele mai reduse, de 0,5%, mult sub Franţa (5,2%) ori Spania (7%).

Virologul Christian Drosten atribuie numărul relativ redus de decese numeroaselor teste. Se estimează că se fac o jumătate de milion de teste pe săptămână.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,096FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri