Pofesor și inspector școlar din Botoșani condamnat la închisoare cu suspendare

Un fost inspector școlar din Botoșani a fost condamnat, marți, 18 februarie,  la un an și două luni de închisoare cu suspendare de Judecătorie, făcându-se vinovată de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune în formă continuată. Cătălina Hodan a fost trimisă în boxa acuzaților, după ce a falsificat o serie de registre, pentru a încasa bani necuveniți, de pe urma unei fetițe cu eficiențe, gtransmite Stiri de Botosani. 

Hodan a ocupat, în 2018, funcția de inspector școlar în învățământ special. Aceasta a raportat că a ținut ședințe de logopedie la domiciliul unei eleve de 13 ani pe atunci, care învăța la Școala „Sf. Stelian” din municipiul Botoșani, vreme de trei ani, de două ori pe săptămână, însă vizitele sale nu s-au concretizat decât pe hârtie, începând cu anul 2015. Nu mai puțin de 8244 de lei au ajuns, astfel, în buzunarul profesoarei, achitați de unitatea de învățământ frecventată de către elevă.

Liliana Chisăliță, mama fetei în cauză, a sesizat Inspectoratul Școlar, Parchetul, trimițând o adresă chiar și către Ministrul Educației. În urma declanșării unei anchete, s-a descoperit că Hodan încasa bani de la stat pentru ore fictive la domiciliul fetei și a falsificat semnătura mamei, timp de trei ani, pe registrele întocmite în acest sens.

Cătălina Hodan va fi, totodată, plasată sub supraveghere timp de doi ani, urmând ca aceasta să raporteze fiecare deplasare care presupune un timp mai îndelungat de cinci zile, fiecare schimbare de reședință și de loc de muncă. Fostul inspector școlar a returnat prejudiciul creat școlii, însă ca măsuri complementare s-au dispus efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității și introducerea sa într-un program de reintegrare socială.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la pronunțare.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri