Politicienii germani îi cer Angelei Merkel să permită sezonierilor români să intre în Germania

Partenerii de guvernare ai cancelarului Angela Merkel i-au trimis acesteia o scrisoare în care cer să se relaxeze restricțiile impuse la intrarea muncitorilor sezonieri din România și alte țări ale UE, informează publicația germană morgenweb.de, miercuri 1 aprilie. 

Recomandările Comisiei Europene de a nu se bloca intrarea lucrătorilor sezonieri și a cadrelor medicale în cadrul UE trebuie implementate imediat în Germania, au scris deputații Albert Stegemann și Gitta Connemann în scrisoarea care a fost adresată și ministrului de Interne, Horst Seehofer (CSU), și ministrului Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), avertizându-i că nu mai e timp de pierdut.

Testarea temperaturii corporale și instituirea de culoare speciale la frontiere pot garanta că acești lucrători pot „ajunge la ferme/fabrici fără ulterioare contacte și fără a se pierde timp”. De asemenea, susțin autorii scrisorii, sezonierii pot și să fie testați pentru noul coronavirus la locul de muncă.

Între timp, guvernul federal evaluează dacă persoanele venite la muncă în Germania în baza așa-numitului Regulament al Balcanilor de Vest și care acum și-au pierdut locurile de muncă sau li s-a redus programul ar putea fi utilizate la munca câmpului.

În urmă cu o săptămână, ministrul german de Interne a interzis intrarea lucrătorilor sezonieri în încercarea de a combate răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Interdicțiile se aplică la intrarea din țări terțe, din Regatul Unit, și din țări UE precum România și Bulgaria.

Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus continuă să crească în Germania. Conform datelor actualizate publicate de Berliner Morgenpost, miercuri la ora 11.00 numărul de cazuri era de 71.808, iar cel al deceselor de 775. În același timp, numărul persoanelor vindecate a ajuns aproape de 16.000.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în Bavaria, peste 16.000 de cazuri și 225 de morți, apoi Renania de Nord- Westfalia, cu peste 15.000 de cazuri și 148 de morți, și Baden-Württemberg, cu peste 13.000 de cazuri și 197 morți.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri