Home Români de pretutindeni Polițist italian mort în timp ce urmărea o mașină cu români care...

Polițist italian mort în timp ce urmărea o mașină cu români care au încercat să spargă o bancă

Polițist italian mort la Napoli în timp ce urmărea o mașină cu români care au încercat să spargă o bancă

Un agent de poliție în vârstă de 37 de ani, din cadrul secției de poliție Secondigliano, din Napoli, a murit în zorii zilei de luni, 27 aprilie, în încercarea de a împiedica un jaf bancar. Arestați doi români și un al treilea este căutat de poliție, tansmite publicația italiană Corriere della Sera.

Polițistul Pasquale Apicella a intervenit împreună cu colegii săi după ce au primit o semnalare pentru o tentativă de furt într-o instituție de credit din via Abate Minichini, în zona Piazza Carlo III, în noaptea de duminică spre luni 27 aprilie.

Până la sosirea poliției, mașina în care se aflau presupușii infractori, un Audi A4, se îndepărtase deja de sediul băncii și intrase pe contrasens, pe Via Calata Capodichino unde este sens unic. Aici s-a ciocnit frontal cu mașina poliției la volanul căreia se afla Pasquale Apicella. Un impact deosebit de violent în urma căruia agentul a fost aruncat în afara autoturismului. Grav rănit, polițistul italian și-a pierdut viața în drum spre spital. Un al doilea agent a fost rănit ușor.

Doi dintre hoți, de naționalitate română, au fost arestați, în timp ce un al treilea complice a reușit să fugă și este căutat de poliție. Din ultimele informații transmise pe poliția italiană cei doi cetățeni români arestați sunt de etnie romă și locuiau în tabăra Giuliano de la marginea orașului.

Exit mobile version