Home Români de pretutindeni Povestea lui Ion Purice, un șofer român declarat erou în Italia. A...

Povestea lui Ion Purice, un șofer român declarat erou în Italia. A salvat o fetiță de 8 ani

Chiar dacă majoritatea știrilor despre românii din Italia se referă la diverse infracțiuni și decese ale compatrioților noștri, sunt extrem de mulți români care, de-a lungul anilor, au reușit să iasă în evidență prin faptele sau reușitele lor extraordinare.

Am decis să începem o campanie de popularizarea a faptelor frumoase și pline de curaj ale românilor din Italia, fapte care au fost prezentate de presa din Penisnulă și de cea din România, dar care ar trebui popularizate și amintite mai des.

Prima poveste pe care am ales să o prezentăm este cea a șoferului român de tir Ion Purice, care, prin prezența de spirit și manevra ingenioasă a salvat în extremis, viața unei fetițe de 8 ani.

Un şofer de camion român, Ion Purice, a devenit erou în Italia, după ce, în anul 2013, a protejat o fetiţă rănită într-un accident rutier produs pe autostrada A4, oprindu-şi vehiculul transversal pe carosabil, pentru ca aceasta să nu fie lovită de alte maşini, relatează presa italiană.

Românul şi-a oprit TIR-ul transversal pe autostradă, astfel încât să împiedice alte maşini să lovească o fetiţă proiectată pe carosabil din maşina tatălui ei, după un accident. În prezent, micuţa Jihan, în vârstă de opt ani, este internată la terapie intensivă, la spitalul Papa Ioan al XXIII-lea din Bergamo.

După acest gest eroic, Purice şi-a reluat munca, făcând curse între  Germania și Italia.Numele lui a fost dezvăluit de angajator, Robertino Bonato pentru publicaţia La Voce di Rovigo.

“Nu ştiu cine este acest şofer de camion: era tânăr şi slab. A dispărut la scurt timp după ce m-a ajutat să îi salvez viaţa fiicei mele, dar mi-ar plăcea să îl văd ca să îi strâng mâna şi să îi mulţumesc”, afirmase anterior tatăl fetiţei.

Ion Purice a  fost premiat ulterior  la Clubul Auto de Formula 1 de la Monza, în cadrul manifestaţiei anuale TruckEmotion.

“Gestul românului arată că peste tot există buni şi răi, mai ales acum, când observăm în jur multă xenofobie” a a declarat responsabilul Croce Rossa Italiana- Lombardia.

Exit mobile version