Premierul Italiei anunţă măsuri fără precedent din cauza coronavirusului: Ce am făcut în oraşele mici nu putem aplica în Milano

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autoritățile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului COVID-19 și că temerile privind stocul de alimente din orașele afectate de virus, nu sunt îndreptățile, scrie Sky TG24, citat de Mediafax.

„Am luat măsuri pe care nicio altă țară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare”, a declarat Conte într-un interviu acordat televiziunilor italiene.

„Protecția civilă a reacționat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane și financiare incredibile. Am impus verificări suplimentare, dar este imposibilă efectuarea unor controale atât de largi încât să-i acoperim pe toți cei care intră în Italia prin toate mijloacele. Asta ar însemna blocarea țării”, a spus Giuseppe Conte.

Premierul a recunoscut că această epidemie ar putea avea efecte asupra economiei țării. Conte a ținut să dea asigurări populației că nu vor exista probleme în ceea ce privește stocurile de alimente în orașele afectate de noul coronavirus.

„Există o preocupare în ceea ce privește stocul de produse alimentare din unele orașe, dar nu ne confruntăm cu o penurie de alimente”, a explicat premierul, care promite că sunt luate toate măsurile pentru o aprovizionare permanentă a populației din regiunile afectate.

După ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în Milano, Giuseppe Conte a spus că măsurile care trebuie luate în oraș vor fi diferite față de cele din celelalte 10 orășele în care au fost identificate cazuri.

„Va trebui să adaptăm măsurile pe care le luăm la specificul fiecărei zone. Măsurile care pot fi eficiente în orașele mici, nu le putem aplica în Milano”, a conchis premierul.

Cel puțin 132 de cazuri de contaminare sunt înregistrate până duminică 23 februarie,  în Italia, în special în nordul țării. Au fost închise școli în Lombardia, Veneto și Piemonte, iar universitățile și-au anulat cursurile timp de o săptămână în Piemonte, Friuli Venezia Giulia și în Genova. Carnavalul de la Veneția a fost de asemenea anulat.

Mai multe localități au fost declarate în carantină și pe străzi patrulează carabinieri.

Un decret de urgență emis de autoritățile italiene confirmă carantina impusă localităților unde s-au găsit cazuri de contaminare cu noul coronavirus. „Nimeni nu intră și este interzis ca cineva să părăsească localitatățile respective”, a transmis primul ministru italian, Giuseppe Conte.

Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri