Premierul spaniol se declară îngrijorat din cauza numărului mare de îmbolnăviri din Spania

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat marți, 1 septembrie, că guvernul este îngrijorat din cauza creșterii numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în special în regiunea capitalei, informează Agerpres.

Pedro Sanchez a mai adăugat că unele guverne regionale trebuie să lupte mai eficient cu pandemia de coronavirus, sporind eforturile de urmărire a creșterii numărului de noi cazuri precum și capacitățile lor strategice.

În contextul numărului ridicat de noi cazuri, săptămâna trecută, premierul Sanchez a pus la dispoziția autorităților din câteva regiuni aproximativ 2.000 de militari pentru a le ajuta să urmărească numărul de noi cazuri de COVID-19.

Până în prezent, 11 din cele 17 regiuni au apelat la sprijinul militar al lui Sanchez. Bilanțul publicat luni de Ministerul Sănătății din Spania arată că numărul de noi cazuri a depășit 23.000 de vineri, în timp ce numărul total, de la începutul pandemiei și până în prezent, este de 462.858. Peste 29.000 de persoane au decedat din cauza infecției cu noul virus.

Madridul a fost cea mai afectată zonă din țară în primăvară, iar jumătate din numărul de decese din cauza COVID-19 înregistrate în ultimele 7 zile au fost raportate din capitală.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri