Presa italiană a publicat mărturii despre execuția Mihaelei, românca de 44 de ani ucisă de iubitul italian gelos

Ziarul italian La Stampa dezvăluie noi detalii în cazul morții Mihaelei Apostolides, românca ucisă de iubitul ei, vineri, 22 mai, în parcarea unui supermarket din Cuneo. De asemenea, a fost publicată o imagine cu cei doi, surprinsă de o cameră video a magazinului, înainte ca tânăra să fie împușcată mortal.

Înainte să se mute în Saluzzo, în 2003, românca de 44 de ani, născută în București, a fost căsătorită cu un cetățean din Cipru, cu care a avut o fiică.Cei doi s-au despărțit, iar după divorț, Mihaela a păstrat numele din timpul căsătoriei, Apostolides, și a plecat în Italia.

Fetița a rămas cu tatăl ei, în Cipru, iar după moartea bărbatului a fost crescută de buncii paterni.

Când a devenit majoră, copila și-a dorit să se mute cu mama ei, în Italia, la Cuneo, motiv pentru care s-a și înscris la Universitatea din Torino.

Din acest motiv, chiar înainte ca Italia să devină zonă roșie, din cauza pandemiei de coronavirus, Mihaela a luat legătura cu mai multe agenții imobiliare, căutând să închirieze un apartament unde să locuiască împreună cu fiica ei.

Asta a făcut și în dimineața zilei de vineri, în compania lui Francesco Borgheresi, care venise joi de la Florența și își petrecuse noaptea cu ea într-un apartament din via Savona din Borgo San Giuseppe, Cuneo, aflat deasupra clubului de noapte “Fantasy”, unde femeia lucra ocazional. Mihaela locuia în apartament cu una dintre surorile ei.

“Au plecat la Auchan împreună, a fost ultima dată când am văzut-o. Știam că între ei este ceva, dar ei aveau discuții pentru că el o considera femeia lui, în timp ce ea îl considera doar un prieten. Era o femeie liberă și i-a explicat asta de mai multe ori”, le-a spus sora Mihaelei anchetatorilor, potrivit La Stampa.

Carmen Mogoșneanu, una dintre cele mai bune prietene ale româncei, spune că a cunoscut-o pe Mihaela la scurt timp după ce a ajuns în Italia.

“Era minunată! O femeie serioasă și respectabilă. Urma să locuiască împreună cu fiica ei. Francesco? Mi-a povestit despre el. Se întâlneau, dar nu erau iubiți. Dorea ca ea să meargă cu el să locuiască în Florența. Era prea gelos, chiar dacă nu erau împreună. Mihaela nu mi-a vorbit niciodată urât despre Francesco. Probabil că a ajutat-o, dar, chiar dacă a trecut prin momente dificile, când nu a putut găsi un loc de muncă, nu știu să fi avut probleme serioase cu banii. Ea nu trăia pentru bani, dimpotrivă, ar fi ajutat pe toată lumea”, a declarat prietena Mihaelei.

O versiune care contrastează cu cea oferită de Borgheresi anchetatorilor.

“Bineînțeles că am fost împreună. Ne-am certat, ea mi-a cerut mulți bani, chiar și în perioada carantinei. Și a fost și cu alții, știu. Nu am mai putut să rezist și mi-am pierdut mințile”, a spus italianul în timpul audierilor.

Vineri după-amiază, cei doi au mers la Auchan pentru a face cumpărături.

Ultima imagine cu Mihaela în viață

O cameră de supraveghere din centrul comercial i-a surprins în timp ce ies, ea în față și el ușor în spate, cu două pungi în mâini.

Disputa avea să izbucnească brusc și să se termine tragic: el a scos pistolul și a împușcat de patru ori. Două dintre gloanţe au nimerit-o pe Mihaela în piept, în timp ce un altul a ricoșat şi l-a rănit pe italian la mâna stângă.

Mihaela Aposstolides a murit pe scaunul pasagerului.

După ce a comis crima, bărbatul a sunat la poliție, apoi i-a aşteptat pe agenți în maşină, lângă trupul neînsufleţit al femeii.

“Sunt aici, în parcare, gata să fiu arestat. Am înnebunit, am ucis o femeie. Am două arme cu mine. Veniți să mă luați, nu mai rezist”, a spus bărbatul.

În scurt timp, carabinierii l-au înconjurat și l-au arestat.

Bărbatul se află închis în Penitenciarul din Cerialdo, iar anchetatorii încearcă să afle dacă fostul militar a părăsit Toscana cu intenția de a ucide.

Pe lângă arma crimei, în mașină oamenii legii au mai găsit un revolver încărcat și trei cutii cu gloanțe. Iar în casa din Florența, au fost descoperite mai multe puști de vânătoare.

Ancheta în acest caz, condusă de procurorul Alberto Braghin, este în plină desfășurare.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri