Preşedintele PSD Suceava le cere demisia lui Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu: „Ce aţi făcut voi îmi provoacă dispreţul”

Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, este de părere că Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu trebuie să-şi asume eşecul de la europarlamentare şi să plece din partid. Cuşnir a declarat, într-o conferinţă de presă care a avut loc luni, 27 mai, la sediul PSD Suceava, că marea majoritatea pesediştilor îl detestă pe Liviu Dragnea a relatat Adevărul.

Atac fără precedent al preşedintelui organizaţiei municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, asupra liderilor Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu. Cuşnir a declarat, într-o conferinţă de presă, care a avut loc luni, 27 mai, la sediul partidului din Suceava, că cel mai mare şi mai longeviv partid politic din Romania are de suferit din cauza asocierii cu Liviu Dragnea şi apropiaţii lui.

„Această asociere cu Liviu Dragnea a devenit umilitoare pentru membrul PSD, roşu şi decent! Liviu Dragnea îşi asuma dreptul de a decide în numele tuturor membrilor PSD din Romania. De la sine putere a poziţionat PSD-ul împotriva tuturor: bănci, multinaţionale, întreprinzătorii privaţi, intelectuali, artişti, împotriva Europei. Acest discurs anti-european nu duce nicăieri, nu face nimic pentru cei peste patru milioane de români plecaţi din ţară”, a declarat Dan Cuşnir.

El a mai spus că Dragnea, ajutat de apropiaţii lui, „a acaparat PSD şi se comporta ca un tiran, dar uită că tiranii din istorie întotdeauna au terminat prost. Dragnea îi vânează pe toţi cei care i se opun în partid, dar uită că, mai devreme sau mai târziu, vânătorul devine vânat”.

„ De la Alexandru cel Mare şi până în prezent, victoriile sunt ale echipelor, înfrângerile au fost asumate de lideri, de cei adevăraţi cu un minim de decenţă. A venit vremea ca Liviu Dragnea să îşi asume eşecul politic, să admită că e o cale greşită şi să plece. Nu eu trebuie sa plec din PSD, ci tu, la pachet cu Codrin Ştefănescu! Liviu Dragnea, să ştii că PSD-ul nu este al tău şi al lui Codrin Ştefănescu. Şi să mai ştii că marea majoritate a milioanelor de PSD-işti a ajuns să te deteste, fie că sunt membri sau simpatizanţi”, i-a transmis Cuşnir lui Dragnea.

Liderul PSD de la Suceava a declarat că s-a săturat să-i fie ruşine atunci când se întâlneşte cu foştii colegi de şcoală din cauza asocierii cu Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu.

„Şi nu mai suport ca din cauza voastră să las ochii în pământ de fiecare dată când mă întâlnesc cu foşti colegi de liceu sau de facultate, atunci când mă întâlnesc cu foştii mei profesori, cu medicii care mi-au adus copiii pe lume, cu prietenii mei, cu familia mea, cu Sucevenii mei! Dar cel mai tare nu mai suport ca milioanele de PSD-işti decenţi, verticali şi oneşti să fie greşit judecaţi doar pentru că sunt asociaţi cu tine şi cu Codrin Ştefănescu. Ce aţi făcut voi îmi provoacă dispreţul!”, a declarat Cuşnir.

Liderul local l-a criticat pe Dragnea după episodul „nimic eşti tu” de la Dumbărveni şi a lăudat mişcarea #şîeu, iniţiată de Ştefan Mandachi. „Cum a început campania pentru Alegerile Europarlamentare? Cum s-a priceput Liviu Dragnea să mobilizeze armata PSD-ului cu ocazia primului miting electoral, la Dumbrăveni? A umilit un tânăr pentru că nu avea alte argumente în faţa adevărului. A semănat vânt şi a cules furtună. (…)Eu, unul, prefer să fiu un om normal, decent şi raţional, sau cu alte cuvinte, „nimicul lui Dragnea”, decât să îmi fie teamă să apar în public sau să mă plimb singur pe stradă precum el. Nu sunt suficient de „important” şi nici nu voi ajunge să cer elicopter dacă mă doare burta”, a mai spus sursa citată.

Dan Cuşnir se aşteapă să fie dat afară din partid pentru că a îndrăznit să-l atace pe Liviu Dragnea.

„Şi dacă mai apuci să dai ordin ca să fiu eliminat din PSD, ar fi bine să studiezi puţină istorie. Poate vei afla că atunci când în Anglia anilor 1500 au apărut primii protestanţi, cu cât ardea Regina Maria 1, supranumită şi Bloody Mary, mai mulţi protestanţi pe rug, cu atât creştea numărul lor. Asta se întâmplă şi în PSD, creşte numărul celor care vor să „te muşte” şi scade numărul celor care încă te ling”, a mai spus Dan Cuşnir.

PSD a obţinut în municipiul Suceava doar 17,87%, clasându-se după PNL şi USR.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,109FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri