Preţul vieţii unui român ucis în Italia: doi ani de închisoare, cu posibilitatea de liberare condiţionată, şi 800.000 de euro

Iulian Cucu, un român de 40 de ani care era angajatul unei firme de pază din oraşul italian Bologna, şi-a găsit sfârşitul în urmă cu trei ani, lovit inteţionat cu o maşină.

Alessandro Baldanza, ucigaşul românului, a fost cercetat timp de 3 ani în libertate, iar verdictul final i-a luat prin surprindere până şi pe jurnaliştii italieni. Agenţia italiană de ştiri ANSA a informat că Baldanza a scăpat cu doar doi ani de puşcărie, după ce iniţial primise 5.

Ce s-a întâmplat

În noaptea dintre 2 şi 3 aprilie 2016, Alessandro Baldanza, însoţit de o prostituată, a intrat cu maşina pe un teren păzit de Cucu şi un coleg de-al său, la periferia oraşului Bologna. Românul s-a apropiat de maşina în care se aflau cei doi şi i-a cerut italianului să deschidă geamul maşinii şi să se legitimeze. Panicat,, acesta a refuzat şi a demarat în trombă, lovindu-l mortal pe Iulian Cucu. Medicii sosţiţi la faţa locului nu au mai avut ce face, iar în urma victimei au rămas atunci o soţie însărcinată şi un băiat care pe atunci avea 10 ani.

Căutat de carabineri, Baldanza s-a predat în aceeaşi seară. Cazul s-a judecat iniţial la finele lunii ianuarie, în acest an. Deşi procurorul a cerut 10 ani de închisoare, judecătorii au fost indulgenţi şi l-au condamnat la începutul acestui an la doar 5 ani de detenţie, notează Il resto del Carlino. În plus, familia Cucu a primit o despăgubire de 800.000 de euro din partea companiei de asigurări cu care italianul avea încheiat un contract de asigurare.

Judecătorii au schimbat încadrarea

Numai că avocatul lui Alessandro Baldanza a mutat decisiv şi a făcut apel la această sentinţă. Şi a avut câştig de cauză, întrucât Curtea de Apel din Bologna a reîncadrat delictul de la omor rutier din culpă cu fugă de la locul accidentului la exces de legitimă apărare din culpă, notează ANSA.

Cazul a fost rejudecat pe 18 decembrie 2019 iar judecătorii au ajuns de această dată la concluzia că italianul a fost speriat de apariţia românului şi că l-a lovit cu maşina fără să aibă această intenţie. Aşa s-a ajuns la o decizie şi mai blândă, iar Baldanza va face doar doi ani de închisoare, în loc de 5 sau 10 chiar, atât cât a cerut procurorul. Mai mult, el va putea fi eliberat condiţionat, ceea ce înseamnă că, în realitate, ar putea să petreacă după gratii doar aproximativ un an.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri