Prima reacție a Administrației Prezidențiale după amendarea Președintelui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 2000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru că a folosit cuvântul ”penali” în declarațiile publice.

Administrația Prezidențială arată că președintele contestă această amendă, pe care o consideră una eminamente politică. 

”Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială, citat de Știri pe Surse. 

Vă reamintim că  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit termenul de penali în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în luna februarie. Cinci din cei 9 membri ai CNCD au fost pentru aplicarea sancţiunii.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în cadrul şedinţei de soluţionare a petiţiilor din data de 09 mai 2018, a adoptat următoarea hotărâre:

”Utilizarea termenului “penali” de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei.”

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,101FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri