Radiografia Covid-19 în România. Unde sunt cele mai multe cazuri și unde au fost cele mai multe decese

România va intra în scenariul 4 cel mai probabil săptămâna care va urma estimează specialiștii conform Digi24.  Numai în ultimele 3 zile au fost raportate peste 500 de cazuri de Covid-19. Apogeul a fost atins vineri, atunci când autoritățile au raportat 250 de cazuri de îmbolnăvire.

Pe teritoriul României au fost confirmate până acum 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

 Astăzi, duminică 29 martie,  a fost înregistrată și cea mai tânără victimă. Avea 27 de ani, era din județul Botoșani și suferea de diabet. În total  sunt 40 de persoane care u decedat în România.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt în București, urmat de județele Suceava, Vrancea și Hunedoara. La polul opus se află Satu Mare, Botoșani și Gorj – cu câte 3 cazuri, urmate de Călărași, Olt, Prahova, Brăila, Vâlcea și Mehedinți cu câte 2 cazuri. În județele Alba, Sălaj și Giurgiu s-a raportat, până în acest moment, câte un caz.

Cea mai tânără persoană diagnosticată cu noul coronavirus nu are nici măcar un an, iar cea mai în vârstă persoană are 94 de ani. Vârsta medie a românilor bolnavi este 46 de ani. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu noul virus gripal sunt femei.

Acum o săptămână s-a înregistrat și primul deces la noi în țară. În prima zi s-au raportat 3 cazuri. Ieri a fost ziua cu cele mai multe decese raportate, urmată de ziua de miercuri, atunci când printre persoanele care au murit din cauza noului coronavirus s-a numărat și un bărbat din Timișoara, în vârstă de 49 de ani care nu a fost internat, deși s-a prezentat încă de săptămâna trecută la spital. I s-a pus diagnosticul de pneumonie acută și a fost trimis acasă, fără să i se facă test pentru depistarea Covid-19.

Cele mai multe victime ale noului coronavirus sunt din Suceava. Ele au murit în Spitalul Județean din Suceava, acolo unde Ministerul Sănătății a făcut o anchetă și a constatat o serie de nereguli. Astăzi a fost înregistrată și cea mai tânără victimă. Avea 27 de ani, era din județul Botoșani și suferea de diabet.

Cele mai multe persoane care au murit din cauza virusului SARS-CoV-2 sunt bărbați, cu vârsta medie de 67 de ani. Cea mai tânără victimă are 43 de ani, iar cea mai în vârsta 81 de ani.

Conform datelor raportate de autorități, peste 70% din persoanele decedate aveau alte boli asociate. Diabetul și afecțiunie cardiace sunt cele mai frecvente.

Vezi mai jos informarea făcută astăzi 29 martie  de catre Departamentul pentru Situații de Urgență:

Informare 29 martie 2020, ora 13:00

?De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

?Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

?Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat.

?De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire.

?Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani.

?La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

?Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

?Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.

?În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.018 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.118 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

?Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

?Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

?De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.089.939 de lei.

?De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

?În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat.

? Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

?Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

?În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

?Până la data de 28 martie 2020, au fost raportate 298.461 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri