Reacții cutremurătoare ale rudelor celor 3 români morți în accidentul de ieri din Ungaria, în timp ce se întorceau acasă

Una din rudele celor trei români morți în Ungaria, în tragicul accident de ieri în care microbuzul în care se aflau 9 conaționali s-a lovit de un tir a postat pe facebook câteva mesaje emoționante. Microbuzul transporta români care se întorceau din Marea Britanie în România și din păcate, rudele trebuie să aștepte repatrierea trupurilor pentru a le face o înmormântare creștinească. 

Rita Drumeș, care este verișoara unei românce moarte în acest tragic accident a postat pe pagina sa personală de socializare următoarele: 

“Am fost unicul copil la părinți. De aceea, o consideram pe Nicol, verișoara mea, ca pe o soră. Am copilărit amândouă, sub oblăduirea Bunei, împărțindu-ne uneori o prăjitură, un fruct, o înghețată, o mână de alune… Ne-am petrecut adolescența împreună, împrumutându-ne rochiile, sandalele… una alteia, mergând împreună la întâlniri. Am făcute multe împreună până la 18 ani, când fiecare dintre noi a pornit pe un drum diferit. Ne întâlneam la câțiva ani, când mergeam în concediu, sau când ne adunam în jurul unui catafalc al vreunuia dintre ai noștri, spunându-ne de fiecare dată că noi urmăm. Dar nu mi-am imaginat niciodată că această despărțite va fi atât de devreme. Aseară am aflat de la fratele ei, verișorul meu, că de data aceasta ne vom putea aduna cu toții în jurul catafalcului Nicolei. Da, mi-e îngrozitor de greu să accept ideia că ieri dimineață, venind în țară din Anglia, Nicol a murit în accident de mașină. Avea doar 52 de ani… Dumnezeu să o ierte și să o odihnească la loc de odihnă cu verdeața!

cu durere, Rita Drumeș”

De asemenea, Rita Drumeș a ținut să îi dedice o poezie verișoarei sale moarte în accident, în așteptarea trupului româncei decedate în tragicul accident:

“De ce scriu poezii când ar trebui să fiu la căpătâiul lui Nicol? Pentru că accidentul a avut loc înainte de granița ungară și așteptăm să fie trimis corpul în țară. Între timp fiecare dintre noi, noi cei care am iubit-o, plânge în felul său, după șocul de ieri. Eu…

Te-ai stins…

Te-ai stins precum o lumânare,
Plecând pe loc, dintr-o suflare.
Spre Câmpiile Elizee te grăbeai
Și nu-ți păsa în urmă ce lăsai.

Ai noștri te așteptau cu bucurie,
Neînțelegându-ne tristețea și durerea.
Erau surprinși de-a noastră isterie,
Când îi acuzam că și-au făcut vrerea.

Mergi la loc de odihnă, cu verdeață!
Mergi în pace sora sufletului meu!
Ți-ai luat rămas bun de la viață,
Grăbindu-te să ajungi la Dumnezeu!

Dar pentru mine nu vei fi plecată…
Te voi purta în inimă, ca pe un talisman,
Până ce ne vom reîntâlni la Judecată,
În timp ce-I vom cere cu toții aman.

Rita Drumeș”

Vă reamintim că trei români au decedat și alți șase sunt răniți și internați la spitalul din Debrecen, în urma unui accident care a avut loc, marți, 25 iulie, pe o autostradă în Ungaria.

Primele date ale anchetei autorităţilor din ţara vecină indică faptul că şoferul ar fi adormit la volan. Potrivit unor călători din microbuz, el ar fi condus fără oprire din Dover (Anglia), până în apropiere de Biharkeresztes, pe drumul naţional 42, unde s-a produs tragedia.

Se pare că bărbatul trebuia să-i ducă pe pasageri până la un autocar, dar nu a ajuns la timp, aşa că a venit cu ei spre ţară. Pe drum a fost îndemnat de mai multe ori să se oprească şi să se odihnească, dar a refuzat. A parcurs astfel, fără oprire, un drum de aproape 1900 de kilometri, care în mod normal este străbătut în 18 ore.

În microbuz, care era înamtriculat în Bulgaria, se aflau în total nouă persoane, respectiv două femei și șapte bărbați, iar în urma accidentului un bărbat în vârstă de 28 de ani și ambele femei, în vârstă de 41 si 52 ani, au murit pe loc.

loading…


Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri