Rectorul Ioan Aurel Pop anunță că nu a semnat lista pentru susținerea ministrului Valentin Popa

Ioan Aurel Pop, rectorul al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și unul din cei mai respectați istorici români, a negat categoric astăzi  că ar fi susţinut nominalizarea lui Valentin Popa pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Numele acadademicianului Ioan Aurel Pop a apărut pe o listă în care şi-ar fi înscris semnăturile de susţinere 45 de rectori din ţară.

Rectorul celei mai mari universităţi de stat din ţară, UBB, a declarat pentru ziarul Adevărul  că nu este de acord cu numirea lui Valentin Popa și spune că nu a semnat nicio scrisoare de susţinere şi că nici nu ar fi fost informat de faptul că numele său ar apărea pe vreo listă.

„Eu mai am câteva luni şi o să ies la pensie, nu vreau să mă implic în aşa ceva. Nu l-am susţinut şi nu-l voi susţine pe domnul Popa. Lucrez în învăţământ şi mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua aşa, va fi dezastru. În direcţia aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat şi nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susţint pe domnul Popa. Nici n-am auzit până acum că ar apărea numele meu pe lista susţinătorilor săi, mi se pare ciudat”, a declarat Pop pentru „Adevărul”.

Numele lui Pop apare pe o listă alături de numele altor 44 de rectori. Întrebarea care apare, după reacția rectorului UBB, este câți rectori se mai află în această postură.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri