Home Noutăți Referendumul de modificare a Constituţiei pe tema definirii familiei, organizat în această...

Referendumul de modificare a Constituţiei pe tema definirii familiei, organizat în această toamnă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat în deschiderea Comitetului Executiv Naţional al partidului că există intenţia ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei au relatat sambata 2 septembrie TVR și Agerpres.

Legea referendumului este o lege pe care trebuie sa o adoptăm repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat. Legea de modificare a Constituţiei cu privire la definirea familiei – știţi bine că avem un angajament în acest sens și intenţia noastră este ca în această toamnă să ajungem să organizăm referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei”, a declarat Liviu Dragnea.

El a indicat că au fost discuții aprinse în interiorul grupurilor parlamentare, dar și în cadrul întâlnirilor informale care au avut loc vineri, la Mamaia.

Priorități legislative pentru noua sesiune parlamentară sunt, totodată, legea parteneriatului public privat, legea prevenției, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, legile justiției, legea pensiilor, legea energiei electrice și a gazelor naturale.

De asemenea, social-democrații acordă o mare importanță legii privind vânzarea terenurilor agricole și silvice. “Proiectul de lege este aproape gata, este dat la niște specialiști să-l aibă o ultimă analiză după care o să-l discutăm în partid foarte rapid. Ne interesează să creștem șansele cetățenilor români de a cumpăra terenurile românești. Nu putem să stăm indiferenți la ceea ce se întâmplă în România cu terenurile noastre care sunt cumpărate de către străini”, a argumentat liderul PSD.
Pe agenda parlamentară se află și legea bugetului de stat, proiect care va fi depus la Parlament în luna octombrie, precum și legea zootehniei. Codul muncii, legea sănătății, legea privind vaccinarea, legea 50 a urbanismului, legea privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, legea privind prevenirea și combaterea violenței în familiei, legea minelor și legea privind înființarea Casei de comerț a României, “o intenție bine primită de o mare parte a mediului de afaceri”.

“Sigur că sunt unii nervoși, dar prin înființarea acestei companii de stat cresc șansele producătorilor români de a avea un export ordonat prin care vor fi ajutați să-și exporte produsele în cantități mari și la prețuri bune”, a adăugat Dragnea.

Nu în ultimul rând, printre prioritățile PSD se află Codul administrativ, Codul finanțelor publice locale și legea lobby-ului a mai relatat Agerpres.

 

Exit mobile version