Restricții noi în Germania.Maxim 10 persoane se vor putea întâlni din 28 decembrie

Marți, 21 decembrie, guvernele federal și ale landurilor au discutat despre ce restricții trebuie introduse în Germania, pentru a slăbi valul Omicron iminent. Cancelarul federal Olaf Scholz (SPD) și prim-miniștrii statelor au încheiat reuniunea, iar Olaf Scholz a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă, alături de președintele conferinței premierilor, Hendrik Wüst și noul primar guvernator al Berlinului Franziska Giffey, potrivit focus.de.

Scholz anunță măsurile care se apliă din 28 decembrie

„Numerele corona scad din nou. Acest lucru arată că măsurile actuale au un impact. Asta ar fi o veste bună”, a subliniat Scholz.

Dar vine varianta Omicron, care este, potrivit experților, mai agresivă și nu este blocată decât parțial de vaccinare. Populația din germania trebuie să se pregătească pentru o creștere bruscă de infecții corona cu noua varianta Omicron, a spus Scholz.

„Omicron va crește masiv numărul infecțiilor. Omicron nu a ajuns încă la nivel național în Germania”, spune Scholz. Cu toate acestea, este doar o chestiune de câteva săptămâni până situația se va schimba.

Noile măsuri ar trebui să se aplice numai după Crăciun, spune Scholz. Cu toate acestea, el face apel la prudența cuvenită în timpul sărbătorilor.

Campanie de vaccinare cu 30 milioane de doze

Campania de vaccinare urmează să fie continuată „cu forță neschimbată” în zilele de Crăciun. Până la sfârșitul lunii ianuarie, vor fi injectate încă 30 de milioane de vaccinuri de rapel, spune Scholz.

„Facem apel la toate companiile de infrastructură critică să proceseze sau să activeze planurile de pandemie”, ca acesteasă continue  să-și facă treaba chiar și atunci când numărul infecțiilor crește. „Restricțiile dure pentru persoanele nevaccinate rămân în vigoare”, spune Scholz.

Doar 10 persoane se vor putea întâlni

Se păstrează și regulile stricte pentru persoanele nevaccinate atunci când se întâlnesc în gospodării private. Cei care și-au revenit sau sunt complet vaccinați trebuie să fie, de asemenea, pregătiți pentru restricții.

Doar zece persoane se pot întâlni din 28 decembrie în cadru privat. Cluburile și discotecile vor fi închise până la o nouă notificare. Evenimentele majore nu mai au voie să aibă loc în fața spectatorilor și asta se aplică în special jocurilor de fotbal, potrivit Scholz.

Se interzic adunărilor de Revelion. Se aplică și interdicția petardelor.

Cancelarul și premierii landurilor se vor întâlni din nou în prima săptămână a noului an. Următorul summit corona va avea loc pe 7 ianuarie, spune Scholz în încheiere.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri