Home Români de pretutindeni Restricții noi începând cu 6 decembrie pentru intrarea în România. Alexandru Rafila...

Restricții noi începând cu 6 decembrie pentru intrarea în România. Alexandru Rafila și Raed Arafat au oferit detaliile VIDEO

Varianta Omicron a Coronavirus aduce noi restrictii pentru intrarea in Romania pentru orice fel de persoane care ajung la granitele tarii noastre, indiferent de modul in care se intampla acest lucru, astfel ca in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc duminică, 5 decembrie,  au fost anuntate masurile.

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a afirmat ca masurile detaliate mai jos sunt necesare pentru a reduce raspandirea variantei Omicron in Romania, ea fiind deja depistata la doua persoane recent intoarse din Africa de Sud, dar e posibil sa fie deja altele infectate in alte zone ale tarii.

“Românii și alți cetățeni din Uniunea Europeană care vin din țări terțe, deci din afara Uniunii, trebuie să prezinte, sau vor prezenta, un test RT-PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile.

Cei care vin din alte țări, dar din spațiul Uniunii Europene, vor continua să prezinte, ca și până în prezent, certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni, care călătoresc din alte state membre ale Uniunii Europene aflate în zona roșie, urmează să fie carantinate timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală nu prezintă un test RT-PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei vor intra în carantină timp de 14 zile.”

Exit mobile version