Revoltă în guvernul britanic din cauza culegătorilor de legume și fructe din România: „Nu au fost testați pentru Covid-19”

Unii membri ai guvernului britanic au cerut explicații miniștrilor care au facilitat aducerea a 180 de români pentru a lucra în fermele din Marea Britanie, a relatat duminică, 19 aprilie, pubicția britanică The Sun.

Potrivit publicației britanice, decizia de a lăsat culegătorii români de fructe și legume să intre în Marea Britanie fără a fi testați pentru Covid-19 a stârnit furie.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a spus că lucrătorii migranți sunt „de importanță majoră” pentru agricultura britanică, altfel culturile ar rămâne să putrezească pe câmpuri.

Însă alți colegi de-ai săi au catalogat decizia drept „nebunie” și un joc cu riscuri mari, întrucât lucrătorii au venit din România, o zonă considerată roșie, cu 8.418 cazuri confirmate de coronavirus și 421 de decese.

Alții susțin că există cel puțin 1,4 milioane de șomeri britanici care ar putea să lucreze pe câmp, iar un alt ministru i-a spus lui Sapps că nu trebuia să lase avionul cu români să aterizeze.

„De ce, atunci când țara noastră este blocată, lăsăm mii de oameni pe zi să intre? Suntem singurii din Europa, este o nebunie”, a declarat un membru al cabinetului, citat de The Sun.

Fostul lider conservator, Iain Duncan Smith, a declarat: „Guvernul s-a descurcat foarte bine punând pandemia sub control. Dar este greu să înțelegem decizia de a permite ca mii de oameni să treacă prin porturi și aeroporturi fără teste. Acest lucru nu poate fi corect. “

Aproximativ 180 de lucrători români au sosit, săptămâna trecută, cu un avion charter, pe aeroportul Stansted din Londra.

Românii a fost duși cu autobuzele la o fermă de 7.000 de hectare din estul Angliai unde vor lucra de săptămâna aceasta.

Ultimele cifre au dus totalul deceselor din Marea Britanie la 16.060 și arată, în opinia specialiștilor că măsurile restrictive luate de guvern funcționează.

Însă, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a crescut cu 5.850, ajungând la 120.067, al treilea cel mai mare salt al testelor pozitive de până în prezent.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri