Revoltă în Italia după ce s-a stabilit pedeapsa pentru militarul care și-a împușcat mortal iubita româncă, în parcarea unui supermarket

Militarul italian care și-a ucis cu patru focuri de armă iubita româncă, în parcarea unui supermarket din Italia, anul trecut, a fost condamnat la 15 ani și două luni de închisoare pentru omor.

Pedeapsa stabilită pentru Francesco Borgheresi, însă, i-a nemulțumit pe membrii unei asociații pentru apărarea drepturilor femeilor care spun că este „prea ușoară”, potrivit La Stampa.

Rămânem încă o dată muți în fața unei sentințe prea ușoare pentru un feminicid. Pentru victimă există indiferență totală. Justiția, din păcate, nu este echilibrată. Este de prea multe ori în defavoarea femeilor, care sunt de două ori victime: ale violenței bărbaților și ale justiției”, au transmis reprezentanții Asociației din Cuneo, după ce au aflat pedeapsa pentru uciderea Mihaelei Apostolides, care avea 43 de ani când a fost ucisă de iubitul ei.

Crima a avut loc pe data de 22 mai 2020, la ora 16:45, în parcarea unui supermarket din Cuneo. Francesco Borgheresi, militar, din Florența, a tras patru focuri în pieptul Mihaelei și a sunat apoi la poliție. La sosirea echipajului, el a fost imobilizat. Victima zăcea fără suflare pe scaunul pasagerului a unui autoturism.

Francesco Borgheresi le-a spus anchetatorilor că era împreună cu Mihaela din 2018. În timpul audierilor, bărbatul de 41 de ani a declarat că a ucis-o pe româncă din gelozie, după ce a aflat ca aceasta îl înșelase.

Mihaela locuia în Italia din 2003, după ce s-a despărțit de soțul cipriot. În ziua crimei, cei doi au plecat împreună la cumpărături.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri