Român de 33 de ani arestat în Spania, acuzat că a ucis un preot

Un român de 33 de ani, stabilit în Spania, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de uciderea unui preot din oraşul Alcala La Real.

Crima a fost comisă vineri seara, 26 februarie, în jurul orei locale 20.00, când preotul Francisco Zuniga, de 52 de ani, a fost ucis la intrarea în biserica unde activa.Conform publicației iberice Ideal, preotul a fost înjunghiat de mai multe ori. A cerut ajutor, iar mai mulţi localnici i-au auzit strigătele şi au solicitat intervenţia de urgenţă a medicilor, însă aceştia din urmă nu au putut să-l resusciteze pe preot.

Principalul suspect, un român de 33 de ani, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a fost reţinut într-un interval de câteva ore de la comiterea crimei. Deocamdată nu se cunoaşte motivul care a stat la producerea crimei.

Crima a îndoliat şi îndurerat o întreagă comunitate, Alcala La Real fiind un orăşel cu numai 22.000 de locuitori din provincia Jaen, comunitatea autonomă Andaluzia.

Românul a contestat, fără succes, măsura arestului preventiv

Foarte mulţi dintre locuitorii din Alcala La Real au participat, sâmbătă după-amiaza, la slujba de înmormântare a lui Francisco Zuniga sau părintele Paco, cum era el cunoscut în localitate.

Slujba de înmormântare a fost condusă de părintele Amedeo Rodriguez, venit special de la Jaen, oraş situat la aproximativ 80 de kilometri de Alcala La Real.

Românul din Spania, considerat principalul suspect în acest caz, a contestat măsura arestului preventiv, însă acţiunea a rămas fără succes, astfel că el rămâne după gratii.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri