Român de 39 de ani mort în Spania într-un accident de muncă

Un român în vârstă de 39 de ani a murit, luni, în Adra (Almeria), după ce a căzut de pe acoperișul complexului sportiv municipal Miramar, de la o înălțime de șapte metri. Românul purta echipamentul de protecție format din cască și ham.

Atât Inspecția muncii cât și Poliția judiciară a Gărzii Civile au deschis o anchetă pentru a stabili cu certitudine dacă legătura hamului s-a  desprins accidental sau căzătura s-a produs după ce românul a desfăcut-o pentru a-și schimba poziția a relatat publicația de limba română Gazeta de Spania.

Alte surse apropiate investigației și citate de Europa Press, vorbesc despre faptul că românul a căzut după ce a călcat pe un luminator care a cedat sub greutatea acestuia. În acest caz, în mod sigur, românul nu a fost asigurat cu echipamentul de protecție.

Tragedia s-a produs luni, la ora 12:20, iar anchetatorii trebuie să stabilească dacă există indicii de infracțiune sau a fost cauzată de neglijență.

Un coleg al românului a solicitat ajutor la numărul de urgență 112 iar medicii au ajuns rapid la fața locului dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața românului.

Cu doar câteva zile înainte de cumplitul accident, primarul orașului Adra a făcut o vizită la complexul respectiv pentru a vedea în ce stadiu se aflau lucrările. Consiliul Local din Adra  transmite condoleanțele familiei românului și își exprimă regretul pentru producerea acestui teribil accident.

Articol preluat din publicația Gazeta de Spania.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri