Român din Italia mort după ce a fost împușcat de carabinieri. Victima atacase forțele de ordine cu un cuțit

Un cetățean român a murit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 20 februarie 2021, într-un spital din provincia italiană Biella, în Piemont, după ce a fost împușcat de carabinieri, relatează presa locală. Conaționalul nostru, aflat sub influența alcoolului, se pare că i-a atacat pe militari cu un cuțit, ceea ce a dus la rănirea sa cu un foc de armă tras de unul dintre carabinieri spre pieptul românului, rana provocându-i decesul după câteva ore de luptă între viață și moarte.

Dramaticul eveniment s-a petrecut în jurul orei 23:30 de vineri când cineva a solicitat o ambulanță pe via Roma din localitatea Quaregna Cerreto unde un bărbat, înarmat cu un cuțit și în stare de ebrietate, amenința că se sinucide. Personalul medical intervenit la fața locului nu a reușit, însă, să-l liniștească pe individ și a fost nevoit să ceară intervenția carabinierilor.

Odată ajunși acolo, militarii au încercat, de asemenea, să-l blocheze pe bărbat, dar acesta i-a atacat cu cuțitul în mână. Deși forțele de ordine au încercat inițial să-l oprească folosind un spray paralizant, nu au reușit să-l oprească din nebunia sa, acesta încercând în continuare să-i rănească. Unul dintre carabinieri a scos atunci pistolul și a tras un foc de armă în pieptul agresorului, provocându-i o rană gravă.

Transportat apoi la spital, atacatorul a decedat la câteva ore după internare, rana suferită la piept fiindu-i fatală. Identificat de autorități, bărbatul decedat rezultă a fi un cetățean român în vârstă de 53 de ani care lucrează și locuiește la Castello di Cerreto, o construcție de origine medievală din aceeași provincie, dar ai cărei proprietari trăiesc în altă țară.

Parchetul din Biella a deschis o anchetă, condusă de procurorul șef Teresa Angela Camelio, pentru a stabili cu exactitate cum au decurs faptele și a atribui eventuale responsabilități. Conform celor relatate de autoritățile italiene  conaționalul nostru, care se numea Eugen Bejan și avea 53 de ani, avea intenția de a se sinucide. Când carabinierii au încercat să-l oprească, acesta i-a atacat cu un cuțit și un baston și nu s-a oprit nici măcar în urma focurilor de armă trase în aer pentru a-l avertiza. Redăm mai jos comunicatul integral al Parchetului din Biella:

„La data de 19 februarie 2021, în jurul orei 23:30, Centrala Operativă a Carabinierilor din Biella dispunea, la cererea telefonică primită de la 118 (serviciul de ambulanțe – n.r.), intervenția unui echipaj NORM („Nucleo Operativo Radiomobile” care este un departament al instituției carabinierilor din Italia – n.r.) în localitatea Quaregna Cerretto (BI), pentru a ajuta personalul sanitar deoarece, cu puțin înainte, BEJAN Eugen, născut în România în anul 1967, unde rezultă ca fiind rezident, cu antecedente penale, a contactat prin telefon serviciul NUE 112 manifestând intenții sinucigașe.

Ajunși la fața locului, militarii, împreună cu personalul sanitar, l-au găsit pe solicitant la ieșirea din casă, în stare evidentă de ebrietate și cu un cuțit mare cu lama de 16 centimetri, amenințând că se va sinucide. Individul, cunoscut forțelor de ordine din cauza unor intervenții asemănătoare din trecut, a fost invitat de mai multe ori, atât de personalul sanitar cât și de militari, să renunțe la intențiile sale sinucigașe; cu toate acestea, nu numai că eforturile indicate nu dădeau niciun rezultat, dar, cu trecerea minutelor, individul își îndrepta instinctele violente către personalul intervenit până în punctul în care a fost nevoie de două tentative de a-l bloca (și de a-l dezarma) folosind spray-ul paralizant – tentative care nu au avut niciun efect; Bejan era determinat așadar să continue acțiunile sale agresive la adresa militarilor și a paramedicilor, până când i-a constrâns să fugă, precizând că agresorul îi fugărea cu un cuțit și un băț în mână.

În ciuda faptului că a fugit, un militar a fost lovit puternic în cap și în spate și a fost constrâns să tragă două focuri de armă în aer cu intenția de a-l face (pe atacator – n.r.) să renunțe și să se îndepărteze pentru a evita contactul fizic.

Nici măcar prin această încercare nu a reușit să-l descurajeze pe Bejan care, în continuarea conduitei sale, a început o luptă cu militarul ce s-a concluzionat în mod nefast.

În această dimineață, Parchetul din Biella, după ce a primit primele documentele de investigație care prevedeau infracțiunea menționată la art. 589 din Codul Penal (omor din culpă – n.r.), a discutat cu militarul care s-a prezentat din propria voință, asistat de un avocat de încredere, pentru a-și face cunoscută propria versiune a faptelor.”

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri