Român plecat la sparanghel, în Germania, confirmat cu covid-19, găsit mort în baracă

Un lucrător sezonier român, aflat la cules de sparanghel în Germania, la o fermă din Baden-Württemberg, a fost găsit mort în baracă, pe 11 aprilie. Deși inițial necunoscută cauza morții sale, ulterior a fost depistat pozitiv pentru covid-19, după testarea post-mortem.

Ministerul de Interne german a  confirmat cazul,miercuri 15 aprilie,  pentru cotidianul german spiegel.de. Potrivit publicației germane, românul a participat la recoltarea sparanghelului în zona Krozingen. A început să se simtă foarte rău, avea o tuse groaznică și simptome specifice.

Nu se știe exact după câte zile a decedat românul, însă după moartea sa, pe 11 aprilie, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, pentru a preveni o izbucnire a epidemiei printre ceilalți lucrători.

Vă reamintim că un bărbat din oraşul Solca – județul Suceava, care s-a dus în Germania ca să culeagă sparanghel, a murit în cursul zilei de sâmbătă, 11 aprilie.

Nicolae Bahan avea 54 de ani şi se afla, împreună cu soţia sa, la cules de sparanghel, în Germania. Cei doi s-au dus la muncă în străinătate în urmă cu trei săptămâni şi s-au angajat la o fermă situată la o distanţă de 40 de kilometri de oraşul Freiburg.

Locurile unde s-a aflat românul sunt verificate, persoanele de contact sunt testate pentru posibile cazuri suplimentare de infecție.

Decedatul a fost unul dintre sutele de lucrători de recoltare, care se află în prezent în Baden-Württemberg. Cererea de muncitori sezonieri este mare în regiunea agricolă, mai ales când recolta de sparanghel este acum în plină desfășurare. Întreprinderile de fructe, legume și vinicultură caută și ele urgent ajutor la recoltare.

La începutul lunii aprilie, guvernul federal a decis să aducă 40.000 de lucrători sezonieri din estul Europei în aprilie și mai, în ciuda epidemie de coronavirus.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,098FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri